Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Μέρισμα 0,14 ευρώ - Αποκοπή 18/8

Τη διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ ανά μετοχή για το 2008, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ, που συνήλθε σήμερα 26 Ιουνίου. Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 18η Αυγούστου 2009.

ΕΥΑΘ: Μέρισμα 0,14 ευρώ - Αποκοπή 18/8
Τη διανομή μερίσματος 0,14 ευρώ ανά μετοχή για το 2008, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ, που συνήλθε σήμερα 26 Ιουνίου.

Από το μέρισμα παρακρατείται ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 10% και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,126 ευρώ.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 18η Αυγούστου 2009 .Δικαιούχοι μερίσματος (record date) ορίσθηκε η 20η Αυγούστου 2009 (σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό του Χ.Α, οι εταιρικές πράξεις από 1.1.2009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα "record date".

Με το νέο κανόνα, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ ως δικαιούχοι κατά την ως άνω ημέρα προσδιορισμού "record date". Έναρξη πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η 25η Αυγούστου 2009 από την Eurobank.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ερευνών Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ως θυγατρικής εταιρείας της ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της βορειοελλαδικής εισηγμένης, Γιώργο Σκόδρα, η μελέτη σκοπιμότητας της νέας εταιρείας έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ θα καταβληθούν προσπάθειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου μέχρι το τέλος του έτους. Στόχος του Κέντρου είναι η έρευνα στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Κύρρου, της ΔΕΥΑ Κύρρου και της ΕΥΑΘ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του τοπικού διαμερίσματος Αραβησσού.

Τέλος, η γενική συνέλευση προχώρησε στην έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, των εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση του 2008. Παράλληλα, εγκρίθηκαν τα παρακάτω:

1. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήσης του 2008.
2. Αμοιβές και αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το 2008 και καθορισμός αμοιβών για το 2009.
3. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών για το 2009 και έγκριση αμοιβών τους.
4. Επικύρωση αντικατάστασης μελών του δ.σ.
5. Επικύρωση αποφάσεων δ.σ. για τροποποιήσεις της εγκεκριμένης τιμολογιακής πολιτικής για το 2009 και συγκεκριμένα πάγωμα του τιμολογίου για το 2009.
6. Παροχή άδειας σε μέλη του δ.σ. και διευθυντικά στελέχη να μετέχουν στο δ.σ. θυγατρικής εταιρείας της ΕΥΑΘ.
7. Σύσταση ως Επιτροπή Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 3693/2008, αποτελούμενη από τους κ.κ Αθανάσιο Οικονόμου, Κλεόβουλος Θεοτόκης και Αναστάσιος Σπηλιόπουλος.
8. Χορηγίες-δωρεές.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης ο κ. Σκόδρας επισήμανε ότι η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η συμπίεση του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών αποτελούν το νέο εφαλτήριο για μια πιο δυναμική αναπτυξιακή πορεία της ΕΥΑΘ στο προσεχές μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v