ΟΛΠ: Υπογραφή δανειακής σύμβασης με ΕΤΕπ

Υπεγράφη στις 25/6/2009 δανειακή σύμβαση μεταξύ του ΟΛΠ και της ΕΤΕπ που αφορά στη συμπληρωματική χρηματοδότηση για το έργο "Επέκταση & Αναβάθμιση Εξοπλισμού του Προβλήτα Ι" στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ.

ΟΛΠ: Υπογραφή δανειακής σύμβασης με ΕΤΕπ
Υπογράφηκε την Πέμπτη 25/6/2009 δανειακή σύμβαση μεταξύ του ΟΛΠ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) που αφορά στη συμπληρωματική χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου "Επέκταση & Αναβάθμιση Εξοπλισμού του Προβλήτα Ι" στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ποσό του συμπληρωματικού δανείου ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ, με χρόνο αποπληρωμής 20 έτη από την εκταμίευση και περίοδο χάριτος 5 έτη.

Η επιλογή του επιτοκίου, σταθερού ή κυμαινόμενου, τραπέζης, θα γίνεται από τον ΟΛΠ Α.Ε. κατά την εκταμίευση. Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει σε 30 εξάμηνες δόσεις, κατά τους μήνες Ιούνιο και Δεκέμβριο και η καταβολή των τόκων ανά τρίμηνο. 

Όπως επισημαίνεται, η χρηματοδότηση του έργου εντάσσεται στο σύνολο των έργων που περιλαμβάνει το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο ύψους ευρώ 3 δισ. που υπέγραψε το ΥΕΝΑΝΠ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) το 2005, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για την υλοποίηση έργων στα λιμάνια της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v