Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέα ”τριάδα” κορυφής, αποχώρηση Γεωργάνα

Τη νέα ”τριάδα” κορυφής στην οποία συμμετέχουν οι Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και Θεόδωρος Πανταλάκης, Μιχάλης Κολακίδης, ως αντιπρόεδροι - αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Ανακοινώθηκε επίσης η αποχώρηση του Ι. Γεωργάνα από το management της τράπεζας.

Πειραιώς: Νέα ”τριάδα” κορυφής, αποχώρηση Γεωργάνα
Τη νέα ”τριάδα” κορυφής στην οποία συμμετέχουν οι Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και Θεόδωρος Πανταλάκης, Μιχάλης Κολακίδης ως αντιπρόεδροι - αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Εξάλλου, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο καθημερινής και απολύτως επιτυχημένης απασχόλησης επί 40 και πλέον χρόνια στον τραπεζικό τομέα, ο Ιάκωβος Γεωργάνας, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, αποφάσισε την αποχώρησή του από το management της τράπεζας, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο κ. Γεωργάνας είναι μία προσωπικότητα που συγκεντρώνει σήμερα την καθολική αναγνώριση της αγοράς, καθώς όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε πάρα πολλά στην εξέλιξη του πιστωτικού συστήματος και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Από τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, την οποία κατείχε από τον Ιανουάριο του 1992, ευθύς μετά την εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την εδραίωση ενός χρηματοοικονομικού ομίλου, ο οποίος έφθασε να κατέχει σήμερα πάνω από το 10% της εμπορικής τραπεζικής αγοράς (από μερίδιο 0,15% που αντιπροσώπευε το 1991), να διαθέτει δεκάδες θυγατρικές επιχειρήσεις και να έχει αξιόλογη παρουσία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και σε τρεις χώρες των Βαλκανίων.

Ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και σύμβουλος του Ομίλου.

Στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, πλέον, θα συμμετέχει ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, συμπληρώνοντας την ”τριάδα” κορυφής: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Σάλλας και αντιπρόεδροι - αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι οι Θεόδωρος Πανταλάκης και Μιχάλης Κολακίδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργάνας, η επιλογή του χρόνου για να τον διαδεχθεί στο management της τράπεζας ένα νεώτερο και επιτυχημένο στέλεχος της τραπεζικής αγοράς είναι η καλύτερη δυνατή. Η ανοδική πορεία της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζεται απρόσκοπτα, τα προβλήματα της τραπεζικής αγοράς έχουν περιορισθεί σημαντικά και, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η φάση της ανάκαμψης του τραπεζικού συστήματος γίνεται πλέον ορατή.

Ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης έχει διατελέσει από το 1996 υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας, πρόεδρος αρκετών θυγατρικών της και προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Έχει εργασθεί ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο όμιλο Ιντεραμέρικαν και είναι πρόεδρος του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών. Ο κ. Πανταλάκης είναι 50 ετών.

Ο κ. Μιχάλης Κολακίδης ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Τράπεζα Πειραιώς το 2000. Έχει εργασθεί ως οικονομικός διευθυντής στον όμιλο της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν, υπήρξε στέλεχος της Citibank στην Ελλάδα επί 14 χρόνια και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της ΕΤΕΒΑ και υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Κολακίδης είναι 50 ετών.

Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς, γνωστοποιεί τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην συνεδρίασή του της 29/04/04:

1. Ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας παραιτήθηκε από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Τράπεζας, παραμένοντας μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Αυγουστή Αυγουστάκη από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

3. Εξελέγη ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Αυγουστή Αυγουστάκη.

4. Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα ορίζοντας τα εκτελεστικά και τα μη εκτελεστικά μέλη του, σύμφωνα με τον Ν. 3016/2002 ως εξής:

Εκτελεστικά μέλη:

* Σάλλας Μιχάλης του Γεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

* Κολακίδης Μιχαήλ του Ηρακλή, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

* Πανταλάκης Θεόδωρος του Νικολάου, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

* Ρεμαντάς Νικόλαος του Δημητρίου, Νομικός Σύμβουλος

Μη εκτελεστικοί Αντιπρόεδροι:

* Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη

* Βαρδινογιάννης Ιωάννης του Βαρδή

Μη εκτελεστικά μέλη:

* Γεωργάνας Ιάκωβος του Γεωργίου,

* Αλεξανδρίδης Γεώργιος του Παράσχου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

* Βασιλάκης Ευτύχιος του Θεοδώρου,

* Γεροσταθόπουλος Λουκάς του Αθανασίου,

* Γκιγκιλίνης Μιχάλης του Δημητρίου,

* Γκολέμης Στυλιανός του Δημητρίου,

* Ζωγράφος Νικόλαος του Ιωάννη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

* Καπέτας Σολομών του Ιωσήφ,

* Καραλής Παναγιώτης του Αθανάσιου,

* Φουρλής Βασίλειος του Στυλιανού

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v