Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Tι απαντά στους συνδικαλιστές

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο Κεντρικό Κατάστημα νωρίς το απόγευμα της 23η Ιουνίου και τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων που ακολούθησαν, παραθέτει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας.

ΕΤΕ: Tι απαντά στους συνδικαλιστές
Διευκρινίσεις αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας νωρίς το απόγευμα της 23η Ιουνίου 2009 και τις ανακοινώσεις/δελτία τύπου των συνδικαλιστικών φορέων που ακολούθησαν, παραθέτει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας.

Ειδικότερα η Τράπεζα:

1. Καταδικάζει τις ανακριβείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τα επεισόδια. Απαράδεκτες εκφράσεις όπως «τρομοκρατία», «μαφιόζικες μέθοδοι», «επιθέσεις παρακράτους», «ανάληψη εργολαβικά του έργου καταστολής του συνδικαλιστικού κινήματος και κατάργηση στην πράξη της ΟΤΟΕ» δεν αρμόζουν στο επίπεδο της Τράπεζας και των εργαζομένων της, δεν πείθουν και εκθέτουν τους συντάκτες των ανακοινώσεων. Η Τράπεζα δεν εξαπέλυσε επίθεση κατά των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων ούτε κατά εργαζομένων, ούτε δόθηκε ανάλογη εντολή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας ή άλλου μέλους της Διοίκησης, όπως εν γνώσει τους αναληθώς ισχυρίζονται οι συντάκτες των παραπάνω ανακοινώσεων/δελτίων τύπου.

2. Η χρήση βίας στον εργασιακό χώρο της Τράπεζας δεν είναι ανεκτή και δεν μπορεί να αποτελέσει μέσον ούτε για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, γιατί δεν αντανακλά τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της Τράπεζας και οδηγούν την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της.

3. Η Τράπεζα λειτουργεί με σεβασμό στο Σύνταγμα, τους νόμους, τους θεσμούς και τις ανθρώπινες ελευθερίες. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ευνοεί την κοινή πρόοδο της επιχείρησης και των εργαζομένων της. Προάγει το διάλογο και υποστηρίζει την επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της. Στο πλαίσιο αυτό συναντάται και συνδιαλέγεται τακτικά με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων του προσωπικού της, μέσω του Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού.

4. Από το περιεχόμενο των ανακοινώσεων αυτών πλήττεται ουσιαστικά η φήμη της Τράπεζας απέναντι στους μετόχους της, τους πελάτες της και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, όπου η Τράπεζα έχει αποφασίσει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Οι μεθοδεύσεις αυτές συμπίπτουν με μια περίοδο, κατά την οποία οι προσπάθειες της Τράπεζας επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ήδη ισχυρής θέσης της, στην περαιτέρω ανάπτυξή της και τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της.

5. Το Δ.Σ. της Τράπεζας θεωρεί υποχρέωσή του να προασπίσει, με κάθε νόμιμο μέσο, τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της απέναντι σε κάθε ενέργεια προσώπων ή/και φορέων που μπορεί να θίγει τη φήμη και την αξιοπιστία της.

6. Εν κατακλείδι το Δ.Σ., επιθυμεί να εκφράσει τη βαθειά ικανοποίησή του για το επιτελούμενο έργο τόσο εκ μέρους των εργαζομένων όσο και της Διοικήσεως της Τράπεζας και ιδίως του κ. Τάκη Αράπογλου, των οποίων τα αποτελέσματα είναι ευδιάκριτα και επιτυχή.
Αθήνα, 25 Ιουνίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v