Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μέρισμα 0,75 ευρώ - Νέο Δ.Σ.

Τη διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή και την εκλογή νέου Δ.Σ. αποφάσισε η Γ.Σ. του ΟΤΕ χθες 25/06/2009. Σε νέα Γ.Σ. στις 10/7 η τροποποίηση όρων του stock option plan.

ΟΤΕ: Μέρισμα 0,75 ευρώ - Νέο Δ.Σ.
Τη διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή και την εκλογή νέου Δ.Σ. αποφάσισε η Γ.Σ. του ΟΤΕ χθες 25/06/2009, με απαρτία 58,89%. Σε νέα Γ.Σ. στις 10/7/09 η τροποποίηση όρων του Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς μετοχών της εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αποκοπή μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιουνίου 2009, με δικαιούχους μερίσματος την 1η Ιουλίου 2009 και ημερομηνία έναρξης πληρωμής την 7η Ιουλίου 2009 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Πειραιώς

Στη συνέχεια εκλέχθηκε νέο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, για τριετή θητεία σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού ΟΤΕ, και ορίστηκαν τα ανεξάρτητα μέλη.

Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

* Παναγής Βουρλούμης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό μέλος
* Χαράλαμπος Δημητρίου Αντιπρόεδρος - Μη εκτελεστικό μέλος
* Iορδάνης Αϊβάζης Εκτελεστικό μέλος
* Kevin Copp Εκτελεστικό μέλος
* Hamid Akhavan-Malayeri Μη εκτελεστικό μέλος
* Guido Kerkhoff Μη εκτελεστικό μέλος
* Λεωνίδας Ευαγγελίδης Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
* Kωνσταντίνος Μίχαλος Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
* Ιωάννης Μπενόπουλος Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
* Παναγιώτης Ταμπούρλος Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος

Επίσης εκλέχθηκε Επιτροπή Ελέγχου αποτελούμενη από ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους κκ. Π. Ταμπούρλο, Πρόεδρο Επιτροπής, Λ. Ευαγγελίδη, Μέλος και Ι. Μπενόπουλο, Μέλος.

Στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχει για πρώτη φορά ο κ. Ιορδάνης Αϊβάζης, ο οποίος είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Master of Arts (M.A.) σε Μarketing και Finance από το Πανεπιστήμιο του Lancaster (Aγγλία), καθώς επίσης και Postgraduate Diploma σε Industrial Economics από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Από το 1980 έως το 2001 εργάστηκε στον Τραπεζικό Τομέα όπου κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Από τον Φεβρουάριο του 2001 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE Investments. Τον Μάρτιο του 2003 ανέλαβε υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου και τον Απρίλιο του 2004 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ.
Από τον Ιούνιο του 2007 ο κ. Αϊβάζης είναι Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v