Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Αύξηση τζίρου-επισκεψιμότητας στο 5μηνο

Αύξηση επισκεψιμότητας και τζίρων εμφανίζουν στο πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα τρία εμπορικά κέντρα τα οποία διαχειρίζεται ο όμιλος Lamda, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα στην αρνητική καταναλωτική συγκυρία.

  • της Πέννυς Κούτρα
Lamda: Αύξηση τζίρου-επισκεψιμότητας στο 5μηνο
Αύξηση επισκεψιμότητας και τζίρων εμφανίζουν στο πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα τρία εμπορικά κέντρα τα οποία διαχειρίζεται ο όμιλος Lamda Development, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα στην αρνητική καταναλωτική συγκυρία και στη πτωτική ζήτηση.

Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης του ομίλου το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει αύξηση επισκεψιμότητας κατά 1,5% στο πεντάμηνο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς αρκετοί χώροι διασκέδασης του κέντρου είναι υπαίθριοι. Στο ίδιο διάστημα ο τζίρος των καταστημάτων του κέντρου παρουσιάζει αύξηση κατά 2%.

Σε ότι αφορά το The Mall στο Μαρούσι, η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 20% στο πεντάμηνο του 2009 ενώ ο τζίρος των καταστημάτων υποχωρεί σε αξία κατά 4,5%, εξέλιξη που εν μέρει αποδίδεται και στο γεγονός του ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις μέσα στο 2009 προέβησαν και πέραν της κανονικής περιόδου των εκπτώσεων σε προσφορές τιμών, μειώνοντας έτσι τη συνολική αξία των πωληθέντων εμπορευμάτων.

Τέλος το νεότερο εμπορικό κέντρο του ομίλου, καθώς λειτούργησε το Δεκέμβριο του 2008 παρουσιάζει στο πεντάμηνο αθροιστικό τζίρο καταστημάτων της τάξης των 68 εκατ.ευρώ, επίδοση που εκτιμάται ότι καθιστά εφικτό το στόχο για ετήσιο τζίρο της τάξης των 140 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v