Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοκαρπέτ: Μέρισμα 0,05 ευρώ για το 2008

Τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή, μειωμένο κατά 37,50% από τη προηγούμενη χρήση (0,08€) ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Βιοκαρπέτ που συνήλθε σήμερα 24 Ιουνίου.

Βιοκαρπέτ: Μέρισμα 0,05 ευρώ για το 2008
Τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή, μειωμένο κατά 37,50% από τη προηγούμενη χρήση (0,08€) ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Βιοκαρπέτ που συνήλθε σήμερα 24 Ιουνίου.

Μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 10% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,045 Ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. επενδυτές κατά την Τρίτη 30η Ιουνίου 2009 (αποκοπή Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης).

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί, από την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η ΓΣ αποφάσισεη Επιτροπή Ελέγχου να αποτελείται από τα παρακάτω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

α) Αντώνιος Μαυρομάτης του Νικολάου, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
β) Ιωάννης Χατζηευθυμίου του Γεωργίου, ως μη εκτελεστικό μέλος, και
γ) Βασίλειος Φλώρος του Κωνσταντίνου, ως μη εκτελεστικό μέλος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πρωτοφανής κρίση στο χρηματιστηριακό σύστημα που άρχισε τα τέλη του 2008 επηρέασε πάρα πολύ την παγκόσμια οικονομία αλλά ιδιαίτερα και την Ελληνική οικονομία. Η μείωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008 ήταν πολύ μεγάλη.

Το ΔΣ του ομίλου μέσα σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Ήδη παρατηρείται από το μήνα Μάιο σημαντική αύξηση της παραγγελιοληψίας σε σύγκριση με το Α΄τρίμηνο του 2009 και αναμένεται η σταδιακή βελτίωση των συνθηκών της αγοράς.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη μείωση των ελαστικών δαπανών από την οποία εξαιρείται η μείωση του προσωπικού. Ο όμιλος ακολουθώντας την πάγια κοινωνική πολιτική που προστατεύει τις θέσεις εργασίας.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η τάση της αγοράς του κλάδου που δραστηριοποιούνται οι εταιρίες του ομίλου αλλάζει προς το καλλίτερο και ελπίζουμε ότι θα καλυφθεί το μέχρι τώρα χαμένο έδαφος στο Β΄εξάμηνο του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v