Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Επιστρέφει 0,05 ευρώ στους μετόχους

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της MLS που συνήλθε σήμερα 24/6 ενέκρινε μεταξύ άλλων τη μη διανομή των κερδών της χρήσης 2008, αλλά την επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ στους μετόχους. Τι προβλέπει για το 2009.

MLS: Επιστρέφει 0,05 ευρώ στους μετόχους
Η Τακτική Γενική Συνέλευση της MLS που συνήλθε σήμερα 24/6 με απαρτία 70,69% ενέκρινε μεταξύ άλλων τη μη διανομή των κερδών της χρήσης 2008, αλλά  την επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ στους μετόχους.
 
Τέλος, ενέκρινε  την αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού "διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" ποσού 620.850 ευρώ με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,05 ευρώ και την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ποσού 620.850 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,05 ευρώ ανά μετοχή και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Το συνολικό ποσό, που θα διανεμηθεί εφέτος στους μετόχους είναι αυξημένο κατά 61,3% σε σχέση με το ποσό, που διανεμήθηκε ως μέρισμα το 2008. Εξάλλου, με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής η απόδοση ανέρχεται σε 3,47%

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS Πληροφορική, κ. Ιωάννης Καματάκης, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία η εταιρία κινήθηκε και το 2008 σε έντονη αναπτυξιακή τροχιά καταγράφοντας άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 76% και διπλασιασμό της κερδοφορίας (αύξηση 101,4%), επιδόσεις που αποδεικνύουν ότι η καινοτομία αποτελεί αντίδοτο στην κρίση.

Το 2008 η MLS ισχυροποίησε περαιτέρω την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά πλοήγησης, κυκλοφόρησε με επιτυχία νέα, καινοτομικά προϊόντα, εισήλθε δυναμικά και στην κινητή τηλεφωνία με αιχμή του δόρατος το MLS Destinator Mobile Phone Edition, ενώ υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των έργων εισαγωγής εκπαιδευτικού λογισμικού σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η MLS έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού άνω των 2,65 εκατ.ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από τον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004. Έτσι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέες, καινοτομικές εφαρμογές, που θα καταστήσουν την πλοήγηση ακόμη πιο φιλική για τον τελικό καταναλωτή και θα τη συνδέσουν με συμπληρωματικούς μέχρι σήμερα τεχνολογικούς τομείς. Στον τομέα του λογισμικού, δε, η εταιρία προχωρά στην ανάπτυξη νέων προηγμένων πολυμεσικών εφαρμογών εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Παράλληλα προχωρά και η ανέγερση κτιρίου 1.600 τμ σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Το 2009 η εταιρία θα υλοποιήσει την επιχειρηματική της στρατηγική για την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές του αυτοκινήτου και της κινητής τηλεφωνίας αξιοποιώντας ευνοϊκές επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην αγορά.

Ήδη κατά το α΄τρίμηνο του 2009 η MLS πέτυχε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών(+39,7%) και της κερδοφορίας μετά από φόρους (+46,5%). Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, εξάλλου, η διοίκηση της εταιρίας προβλέπει ότι θα παρουσιάσει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Η εταιρία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και πολύ ικανοποιητική ρευστότητα.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης ο κ.Καματάκης γνωστοποίησε ότι με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας έχει ανασταλεί η υλοποίηση του προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης επί των μετοχών της εταιρίας(stock option) για το 2008 και το 2009 λόγω των γενικότερων χρηματιστηριακών συνθηκών .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v