Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Διευκρινίσεις για την Endesa Hellas

Η Μυτιληναίος σε απάντηση επιστολής της Ε.Κ. σχετικά με δημοσίευμα του Τύπου διευκρινίζει ότι ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος ΕΝΕL πρόκειται εντός των επόμενων μηνών να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της ΕΝDESA S.A.

Μυτιληναίος: Διευκρινίσεις για την Endesa Hellas
Η Μυτιληναίος σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με το από τις 17/6/2009 δημοσίευμα της εφημερίδας "ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ", διευκρινίζει ότι ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος ΕΝΕL, ως έχει πλέον καταστήσει γνωστό στο ευρύ επενδυτικό κοινό με επίσημες ανακοινώσεις του, πρόκειται δυνάμει δεσμευτικών συμφωνιών εντός των επόμενων μηνών να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της ΕΝDESA S.A. με την εξαγορά του 25% από την ACCIONA.

Όπως επισημαίνεται, σε αντίστοιχα δημοσιεύματα στον εγχώριο και διεθνή Τύπο, αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω ενεργειακός όμιλος με την απόκτηση του απόλυτου έλεγχου της ENDESA S.A. εξετάζει διάφορες εκδοχές ως προς τη στρατηγική ανάπτυξη και εκμετάλλευση όλων των επενδύσεων της ENDESA S.A. ή και αποεπένδυση από αυτές.

Ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση ανέφερε σε σχετικό ερώτημα των μετόχων ότι ο όμιλος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ακόμα και τον πλήρη έλεγχο των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων της ENDESA HELLAS, εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα και οι προϋποθέσεις της υφιστάμενης στρατηγικής συμμαχίας, στο πλαίσιο της οποίας βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την ENDESA S.A. και παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Οι συμφωνίες του ομίλου Μυτιληναίου με την ENDESA S.A. προβλέπουν ότι ο όμιλος Μυτιληναίου έχει τη δυνατότητα να ασκήσει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης σε περίπτωση που το άλλος μέρος αποφασίσει την αποχώρησή του.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ομίλου θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα με στόχο την ακώλυτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στην ενεργειακή αγορά και θα ενημερώσει προσηκόντως τις εποπτικές αρχές και το επενδυτικό κοινό όταν συντρέξει εκ νέου περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v