Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-quest: Στόχος η κερδοφορία το 2009

Η επίτευξη θετικού αποτελέσματος το 2009 είναι ο στόχος του ομίλου Info-quest λόγω κυρίως του θετικού επηρεασμού από τη θυγατρική εταιρία ταχυμεταφορών ACS, αλλά και από την έλλειψη μη επαναλαμβανόμενων δαπανών το β’ εξάμηνο.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Info-quest: Στόχος η κερδοφορία το 2009
Η επίτευξη θετικού αποτελέσματος το 2009 είναι ο στόχος του ομίλου Info-quest λόγω κυρίως του θετικού επηρεασμού από τη θυγατρική εταιρία ταχυμεταφορών ACS, (φέτος αναμένει διατήρηση πωλήσεων και κερδών –αύξηση μεριδίου) αλλά και από την έλλειψη μη επαναλαμβανόμενων δαπανών το β’ εξάμηνο του έτους.

Στόχος πάντως για φέτος είναι η μείωση των δαπανών (από το φθινόπωρο έχει υπάρξει μείωση του προσωπικού κατά 10%) καθώς και η μείωση των δανειακών υποχρεώσεων τα οποία σήμερα έχουν περιοριστεί γύρω στα 22 εκ. ευρώ.

Στο κλάδο της πληροφορικής η Unisystem εμφανίζει κερδοφόρο αποτέλεσμα με ελαφρά κάμψη πωλήσεων (για φέτος αναμένεται κύκλος εργασιών γύρω στα 100 εκ. ευρώ), ενώ αντίθετα πτώση πωλήσεων και ζημιές παρουσιάζει το εμπορικό κομμάτι της πληροφορικής. Ειδικότερα στο α’ εξάμηνο η πτώση πωλήσεων του εμπορικού κομματιού αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 20%.

Στον τομέα της ενέργειας αναμένεται σε σχετικά σύντομο διάστημα η λήψη αδειών εγκατάστασης για αιολικά πάρκα ισχύος 30 MW και φωτοβολταικά πάρκα ισχύος 7 MW.

Θέμα χρόνου η Rainbow

«Έχουμε συμφωνήσει τόσο με την Αpple όσο και με το βασικό μέτοχο της Rainbow και όλα φαίνεται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουλίου» δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Info-quest, Θ. Φέσσας, συμπληρώνοντας «πρόκειται για μια καλή τιμή αγοράς, 5-6 φορές τα κέρδη του 2008 τα οποία φαίνεται να επιβεβαιώνονται και φέτος. Από την άλλη πλευρά βέβαια δε θα πρέπει να αναμένουμε και διπλασιασμό πωλήσεων μέσα στα επόμενα 2 χρόνια».

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/6, αποφασίσθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία έως το 2012, να απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

Θεόδωρο Φέσσα, Ευτυχία Κουτσουρέλη, Δημήτριο Εφορακόπουλο, Κωνσταντίνο Ρήγα, ΄Αννα Γιαννακάκου-Ραζέλου και Μάρκο Μπιτσάκο. Από τα ανωτέρω μέλη οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ρήγας, ΄Αννα Γιαννακάκου-Ραζέλου και Μάρκος Μπιτσάκος είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη. 

Επιπλέον ορίσθηκαν τα μέλη της επιτροπής ελέγχου ως ακολούθως : Μάρκος Μπιτσάκος, Κων/νος Ρήγας, ΄Αννα Γιαννακάκου-Ραζέλου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v