Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλ. Μάνος: "Η Πειραιώς έχει κεφαλαιακή επάρκεια"

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αλ. Μάνος: Η Πειραιώς έχει κεφαλαιακή επάρκεια
Η Πειραιώς έχει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, ενώ με βάση τον προγραμματισμό μας πιστεύουμε ότι ο Όμιλος θα επιτυγχάνει στο μέλλον ικανοποιητικό επίπεδο κερδοφορίας τόνισε ο Αλ. Μάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η τράπεζα εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αντίστοιχη της κίνησης που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια με το δείκτη «equity Tier I» στο 7,8%, το Tier I στο 9,3% και συνολικό δείκτη στο 11,2% το Μάρτιο του 2009, συμπεριλαμβάνοντας την πρόσφατη ιδιωτική τοποθέτηση των ιδίων μετοχών (που προσμετρώνται στο equity Tier I) και την έκδοση των προνομιούχων μετοχών υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου (που προσμετρώνται στο Tier I).

Επιπρόσθετα, εάν εξετάσουμε το δείκτη ενσώματα ίδια κεφάλαια προς ενσώματο ενεργητικό (tangible equity to tangible assets) του Ομίλου Πειραιώς, ο οποίος έχει αποκτήσει ξεχωριστή σημασία την περίοδο που διανύουμε, θα δούμε ότι είναι στο 5,3% το Μάρτιο του 2009 συμπεριλαμβάνοντας την ιδιωτική τοποθέτηση που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο μισό (2,5%) με στοιχεία του ΔΝΤ το Δεκ. 2008..

Τέλος, με βάση τον προγραμματισμό μας πιστεύουμε ότι ο Όμιλος θα επιτυγχάνει στο μέλλον ικανοποιητικό επίπεδο κερδοφορίας, ικανό να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια του Ομίλου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v