Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ζητούν εισαγωγή ΔΕΣΦΑ στο ΧΑ

Το σκεπτικισμό του για το εάν η αναζήτηση από την κυβέρνηση για στρατηγικό εταίρο στη ΔΕΠΑ, θα προσέθετε αξία, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Γιάννης Κωστόπουλος.

ΕΛΠΕ: Ζητούν εισαγωγή ΔΕΣΦΑ στο ΧΑ
Το σκεπτικισμό του για το εάν η αναζήτηση από την κυβέρνηση για στρατηγικό εταίρο στη ΔΕΠΑ, θα προσέθετε αξία, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, κ. Γιάννης Κωστόπουλος. 

Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν μερίδιο 35% στην εταιρία.  

"Σε αυτή τη φάση, δεν βλέπω τι θα προσέθετε ένας στρατηγικός εταίρος", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Θεωρώ ότι το ασφαλέστερο και πιο έξυπνο που θα μπορούσε να κάνει κανείς είναι να αυξήσει τη μόχλευση της ΔΕΣΦΑ, θυγατρικής της ΔΕΠΑ, αλλά ενδεχομένως και της ίδιας της ΔΕΠΑ, και να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους", υπογράμμισε.

"Μια ενδεχόμενη εισαγωγή της ΔΕΣΦΑ στο χρηματιστήριο θα έφερνε περισσότερη διαφάνεια στην αποτίμηση της ΔΕΠΑ", εξήγησε ο κ. Κωστόπουλος.

Παράλληλα, ο CEO σημείωσε ότι τα ΕΛΠΕ αναζητούν εταίρο για την εκμετάλλευση των αδειών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, ώστε να μοιραστούν τα κόστη υλοποίησης, σημείωσε ο CEO της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v