Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Iσχυροποίηση με νέα εξαγορά

Μία σημαντική εξαγορά με υψηλή προστιθέμενη αξία σε τεχνολογική εξειδίκευση έκλεισε ο όμιλος της Αλουμύλ. Πρόκειται για μικρή σε μέγεθος επιχείρηση, από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των κουφωμάτων, αλλά έχει μονοπωλιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Αλουμύλ: Iσχυροποίηση με νέα εξαγορά
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Μία σημαντική εξαγορά με υψηλή προστιθέμενη αξία σε τεχνολογική εξειδίκευση έκλεισε ο όμιλος της Αλουμύλ.

Πρόκειται για μικρή σε μέγεθος επιχείρηση, από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των κουφωμάτων, αλλά έχει μονοπωλιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και εξειδικευμένο τεχνολογικό προϊόν, με περιορισμένο ανταγωνισμό ακόμη και σε επίπεδο Δυτικής Ευρώπης.

Ο όμιλος της Αλουμύλ έχει συμφωνήσει κατ’ αρχήν για την εξαγορά του 60% των μετοχών της συγκεκριμένης εταιρείας και σε αυτή τη φάση ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά και του υπολοίπου 40%.

Οι τελικές συζητήσεις, που αφορούν ουσιαστικά στο τίμημα του υπόλοιπου ποσοστού των μετοχών, θα γίνουν αύριο, Παρασκευή 30/4.

Εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν θετικά και η εταιρεία θα περάσει 100% στον όμιλο της Αλουμύλ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ”euro2day.gr”, η συγκεκριμένη εταιρεία που προσδένεται στον όμιλο της Αλουμύλ είναι οικογενειακού χαρακτήρα επιχείρηση, με πωλήσεις περί τα 2,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και πολύ νέα, καθώς δραστηριοποιείται στην αγορά μόνον τρία έτη.

Δεν διαθέτει δίκτυο πωλήσεων, αλλά σημαντική παραγωγική βάση σε εξειδικευμένο τεχνολογικό προϊόν για τον τομέα κατασκευής κουφωμάτων. Ουσιαστικά αυτό ήταν και το κίνητρο για την εξαγορά από την Αλουμύλ, η οποία έχει τη δυνατότητα να πενταπλασιάσει τις πωλήσεις της εταιρείας, καθώς διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο πωλήσεων σε 45 χώρες σε 4 ηπείρους.

Παράλληλα, με την εξαγορά αποκτά και ένα εξαιρετικά συγκριτικό πλεονέκτημα σε τεχνογνωσία την οποία δεν διαθέτει η ίδια. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το due diligence και απομένουν να ρυθμισθούν ορισμένα τυπικά ζητήματα.

Για το 2004 η διοίκηση της Αλουμύλ προσβλέπει σε ενοποιημένες πωλήσεις περί τα 150 εκατ. ευρώ, με καθαρά κέρδη προ φόρων περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v