Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Προβλέψεις για αύξηση κερδών (update)

Αύξηση κατά 5% αναμένεται να εμφανίσουν τα κέρδη προ φόρων της Intralot στο α΄ τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση κατά την ετήσια γενική συνέλευση. Τα ΚΠΦ για το σύνολο τoυ έτους προβλέπονται να φτάσουν τα 95 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, σύμφωνα με τη διοίκηση, από το εξωτερικό θα προέλθει το 60% του τζίρου για το 2004.

Intralot: Προβλέψεις για αύξηση κερδών (update)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Αύξηση κατά 5% αναμένεται να εμφανίσουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Intralot στο α΄ τρίμηνο του 2004, έως τα 29 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση κατά την τακτική γενική συνέλευση.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής στο ίδιο διάστημα, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 27 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 24%, ενώ σε ενοποιημένη βάση, αναμένεται υποχώρησή του κατά 20% έως τα 74 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, τα ενοποιημένα ΚΠΦ για το σύνολο του έτους θα διαμορφωθούν στα 95 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,1%.

Αναφορικά με το Ξυστό, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε πως αν γίνει διαγωνισμός η εταιρία είναι αποφασισμένη να συμμετέχει, παρά το γεγονός ότι ”εξ’ αιτίας της στάσης της κυβέρνησης, το προϊόν έχει απαξιωθεί”.

Εξάλλου, η εταιρία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για το ποσοστό του τζίρου που στο σύνολο του έτους θα προέρχεται από τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις, το ποσοστό ανέρχεται σε 60% έναντι παλαιότερων εκτιμήσεων για 35%.

Παράλληλα, ελήφθη απόφαση για επαναγορά ιδίων μετοχών έως του ποσοστού του 10%, εντός δωδεκαμήνου, στο εύρος από 8 έως 30 ευρώ.

Από αύριο η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος που συνολικά ανέρχεται σε 0,90 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία έχει διανείμει από τον Οκτώβριο του 2003 προμέρισμα 0,35 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας επισημαίνεται ότι η Intralot απασχολεί 1.300 στελέχη υψηλής κατάρτισης εκ των οποίων το 71,3% στο εξωτερικό. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι από τις εταιρίες του ομίλου Intralot, το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε το 2003 94 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v