Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Επιστροφή κεφαλαίου 0,2 ευρώ

Την αύξηση και εν συνεχεία μείωση του μετοχικού κεφαλαίου για την επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους καθώς και τη δυνατότητα επανεπένδυσης της επιστροφής κεφαλαίου, ύψους 0,20 ευρώ, αποφάσισε η ΓΣ της MIG.

MIG: Επιστροφή κεφαλαίου 0,2 ευρώ
Την αύξηση και εν συνεχεία μείωση του μετοχικού κεφαλαίου για την επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους καθώς και τη δυνατότητα επανεπένδυσης της επιστροφής κεφαλαίου, ύψους 0,20 ευρώ, αποφάσισε η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Marfin Investment Group.

Σημειώνεται ότι για κανονιστικούς λόγους δεν καθίσταται δυνατή η καταβολή μερίσματος για τη χρήση 2008 ενώ η αποκοπή της επιστροφής έχει προσδιοριστεί για τις 8 Ιουλίου. Ημερομηνία έναρξης καταβολής έχει οριστεί η 23η Ιουλίου.  

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση ενέκρινε την ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών της εταιρίας κατά 149,44 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχη άνοδο της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής στα 0,74 € από 0,54 €, καθώς και τημ ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με επιστροφή μετρητών στους μετόχους, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής στα 0,54 €.

Παράλληλα, ενέκρινε την ΑΜΚ κατά 16,89 εκατ. ευρώ με έκδοση 49.813.715 νέων μετοχών με ονομαστική αξία 0,54 €, που θα προκύψουν από την επανεπένδυση όλου ή μέρους του ποσού της επιστροφής κεφαλαίου σε τιμή που θα αποφασισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν της χορηγηθείσας εξουσιοδότησης από τη Γενική Συνέλευση.

Ακόμη, η Γενική Συνέλευση ανακάλεσε με νέα απόφαση την απόφαση που είχε ληφθεί στις 24/11/2008 για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 540 εκατ. ευρώ με έκδοση 1 δισ. νέων ονομαστικών μετοχών, ενώ ανανέωσε για 5 έτη την εξουσία του διοικητικού συμβουλίου για έκδοση ομολογιακού δανείου.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v