Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Απόφαση για δωρεάν μετοχές (Διόρθωση)

Απόφαση για διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα για κάθε 2 παλιές έλαβε στις 27 Απριλίου 2004 η TOUSA – θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στην Αμερική. Αλλαγές σε διοικητικό συμβούλιο, μέλος η κα Μαριάννα Στέγγου.

TOUSA: Απόφαση για δωρεάν μετοχές (Διόρθωση)
Απόφαση για διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα για κάθε 2 παλιές έλαβε στις 27 Απριλίου 2004 η TOUSA – θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στην Αμερική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της TOUSA οι μέτοχοι της θα λάβουν μια νέα μετοχή για κάθε δυο παλαιές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το η διανομή δωρεάν μετοχών αναμένεται να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα της μετοχής της TOUSA και να αυξήσει τη διασπορά.



Σύμφωνα με την παραπάνω κίνηση, όσοι επενδυτές θα κατέχουν μετοχές της εταιρείας την 14η Μαίου 2004, θα λάβουν μία μετοχή για κάθε δύο που ήδη κατέχουν. Οι κλασματικές μετοχές θα μετατραπούν σε μετρητά και θα αποδοθούν στις 31Μαίου 2004.



Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της TOUSA, κ. Tony Mon (CEO), ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και αύξηση της ρευστότητας της μετοχής προς όφελος των επενδυτών και ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, όπως πωλήσεις και παραγγελίες σπιτιών, αντανακλούν την επιτυχή εκτέλεση του αναπτυξιακού σχεδίου της εταιρείας στις υπάρχουσες αγορές και θέτουν τα θεμέλια για ένα καλό 2004.



Σε σχετικό της σχόλιο η Εθνική ΑΧΕ (28 Απριλίου 2004) υπενθυμίζει πως η Τεχνική Ολυμπιακή κατέχει το 74% του μετοχικού κεφαλαίου της TOUSA, ενώ σημειώνει πως η μετοχή της τελευταίας διαπραγματεύεται 5,03 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής η γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες αποφάσισε όπως ο κ. David J. Keller διοριστεί ως Senior Vice - President και Chief Financial Officer της Technical Olympic USA, Inc., ο κ. Tommy L. McAden διοριστεί ως Senior Vice-President - Strategy and Operations, ενώ η κ. Μαριάννα Στέγγου εκλεγεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TOUSA.

Το διοικητικό συμβούλιο της TOUSA εξέλεξε τον κ. Ανδρέα Στέγγο που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1999, ως πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του διοικητικού συμβουλίου, αντικαθιστώντας στη θέση αυτή τον κ. Γιώργο Στέγγο, επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1999 τον οποίο και διόρισε στη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v