Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον Edison για το ποσοστό της ΔΕΠΑ

Ενδιαφέρον για επέκταση των δραστηριοτήτων της Edison στην Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας σε συνέντευξή του στο Reuters, τονίζοντας ότι ενδιαφέρεται για το ποσοστό της ΔΕΠΑ.

Ενδιαφέρον Edison για το ποσοστό της ΔΕΠΑ
Ενδιαφέρον για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Edison στην Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας.

"Μας ενδιαφέρει βεβαίως ένα ποσοστό στη ΔΕΠΑ, καθώς έχουμε να τροφοδοτήσουμε εργοστάσια που λειτουργούν με καύση φυσικού αερίου και σχέδια για κατασκευή αγωγού από την Ελλάδα προς την Ιταλία", είπε ο κ. Umberto Quadrino σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η Εdison είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παροχής ενέργειας στην Ελλάδα μέσω της κοινοπραξίας της με τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία κατέχει ποσοστό 65% της ΔΕΠΑ, εγκατέλειψε τον Μάρτιο τα σχέδιά της για μετοχοποίηση της εταιρίας και είπε ότι θα επικεντρωθεί στην εύρεση στρατηγικού επενδυτή.

"Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την πώληση του 33% και καθώς ενδιαφερόμαστε αναμένουμε την ανακοίνωση του διαγωνισμού", είπε ο κ. Quadrino.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v