Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Μέρισμα 0,13 ευρώ ενέκρινε η ΓΣ

Περί τα 420 εκατ. ευρώ οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο και δήμοι, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό δεν αποπληρώνουν τα οφειλόμενα βάσει της προγραμματικής συμφωνίας που είχαν συνάψει με την εισηγμένη και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΕΥΔΑΠ: Μέρισμα 0,13 ευρώ ενέκρινε η ΓΣ
Περί τα 420 εκατ. ευρώ οφείλουν αυτήν τη στιγμή στην ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο και δήμοι, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό -όπως δήλωσε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια της σημερινής Γ.Σ. των μετόχων της- δεν αποπληρώνουν τα οφειλόμενα βάσει της προγραμματικής συμφωνίας που είχαν συνάψει προ διετίας με την εισηγμένη και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ειδικότερα, οι ΟΤΑ χρωστούν αυτήν τη στιγμή περίπου 170 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, ποσό που είναι αυξημένο κατά περίπου 7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, οφείλει 250 εκατ. ευρώ από επιχορηγήσεις που έπρεπε να έχει καταβάλει για έργα που υλοποίησε η ΕΥΔΑΠ την τελευταία οκταετία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις οφειλές των δήμων, η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των ΟΤΑ που χρωστούν σημαντικά ποσά, ενώ όπως δήλωσε στο euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Αντ. Βαρθολομαίος, "η εταιρία θα ακολουθήσει σκληρή στάση στην υπόθεση και προγραμματίζει εντατικοποίηση των κατασχέσεων από το προσεχές φθινόπωρο".

Η Γ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, από την οποία απουσίαζε ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Κ. Κωστούλας, καθώς αυτός παρευρέθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ για τη χρήση του 2008.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών στις 8 Ιουλίου 2009, η αποκοπή του θα γίνει στις 6 Ιουλίου και η έναρξη πληρωμής του στις 14 Ιουλίου 2009.

Τέλος, η Γ.Σ. επικύρωσε την εκλογή ως μέλους του Δ.Σ. του κυρίου Χατζηθωμά Ηλία, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Σιγάλα Νικόλαου και προέβη στον ορισμό του ως ανεξάρτητου μέλους του Δ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v