Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Έγκριση συνολικού μερίσματος 0,45 ευρώ

Τη συνολική διανομή μερίσματος 0,45 ευρώ καθώς και την παραχώρησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς επί μετοχών της εταιρείας (stock option), για το 2009 ενέκρινε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΠΕ.

ΕΛΠΕ: Έγκριση συνολικού μερίσματος 0,45 ευρώ
Τη συνολική διανομή μερίσματος 0,45 ευρώ καθώς και την παραχώρησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς επί μετοχών της εταιρείας (stock option), για το έτος 2009 ενέκρινε μεταξύ άλλων η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικά Πετρέλαια.

Αναλυτικά στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, με απαρτία 78,87%  τη διανομή τακτικού μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή. Δεδομένης της ήδη γενομένης, την 22.10.2008, διανομής προμερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή το τελικό μέρισμα που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης, ως ημερομηνία αποκοπής του υπολοίπου προς διανομή μερίσματος ορίσθηκε  η 6.7.2009, με τη διευκρίνιση ότι η ημέρα προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος (record date) θα είναι η 8.7.2009 και ότι ημερομηνία έναρξης καταβολής αυτού (μείον τις σύμφωνα με το νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις), μέσω της Εθνικής Τράπεζας, θα είναι η 14.7.2009.

Επίσης, ενέκρινε για το έτος 2009, της ετήσιας μικτής αμοιβής του Προέδρου Δ.Σ. Ευθύμιου Χριστοδούλου στα ίδια επίπεδα με αυτά που είχαν καθοριστεί τα έτη 2007 κ' 2008, ήτοι στον ποσόν των 200.000 ευρώ και τη διατήρηση, για το έτος 2009, της ετήσιας μικτής αμοιβής του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Ιωάννη Κωστόπουλου, στα ίδια επίπεδα με αυτά που είχαν καθοριστεί το έτος 2008, ήτοι στο ποσόν των 280.000 ευρώ. 

Η Γ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της από 20/5/09 αποφάσεως του Δ.Σ. περί παραχώρησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς επί μετοχών της εταιρείας (stock option), για το έτος 2009 (έτος αναφοράς 2008), στους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα (περιλαμβανομένων του Προέδρου Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας), ήτοι συνολικά επί 1.704.716 μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ισχύοντος Προγράμματος. 

Ακόμα, ενέκρινε την τροποποίηση όρων του προγράμματος, σε συμμόρφωση και με την ισχύουσα Νομοθεσία ως εξής :

Την παράταση του ισχύοντος προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της Ελληνικά Πετρέλαια για το 2010 (έτος αναφοράς 2009), μέσα στα ίδια πλαίσια μέγιστου εγκεκριμένου αριθμού μετοχών (δηλ. 4.250.000 μετοχών συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων που έχουν παραχωρηθεί), με μέγιστο αριθμό παραχωρούμενων δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών ανά έτος, τις 3.000.000 μετοχές και από 0 έως 350.000 μετοχές ανά δικαιούχο. 

Τον καθορισμό της τιμής άσκησης δικαιώματος ανά μετοχή στην τιμή κλεισίματος της μετοχής (ex-div) την ημέρα παραχώρησης του Δικαιώματος.

Yπολογισμό παροχής αριθμού Δικαιωμάτων, με βάση προβλεπόμενη απόδοση TSR, όπως θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Υιοθέτηση των ποσοστών για τον υπολογισμό, όπως αναφέρονται στον σχετικό Πίνακα Ποσοστών Bonus & Stock Options. 

Διατήρηση όλων των υπολοίπων όρων (πλην ημερομηνιών), ως έχουν ήδη εγκριθεί.

Συμμετέχοντες στην παράταση του Προγράμματος να είναι η Διοίκηση (Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ. που έχουν σύμβαση εργασίας με την Εταιρεία) καθώς και τα Διευθυντικά Στελέχη όλων των βαθμίδων (Γενικοί Διευθυντές, Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές Ι Ομίλου, Διευθυντές Ι, Country Managers, Deputy Country Managers, Διευθύνοντες Σύμβουλοι Θυγατρικών Εσωτερικού, Διευθυντές Ομίλου, Διευθυντές, Αναπληρωτές Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Σύμβουλοι Διοίκησης Διευθυντικού Επιπέδου) που εμφανίζονται να κατέχουν θέση στο ισχύον κάθε φορά Οργανόγραμμα της εταιρείας. 

Τέλος, αποφάσισε τη δέσμευση και μη διανομή, πριν την παρέλευση πενταετίας, από τα φορολογηθέντα Αποθεματικά της εταιρείας ποσού 1.147.487 ευρώ, που αντιστοιχεί στην ίδια συμμετοχή της εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 για την αύξηση επιχορήγησης του έργου «Αξιοποίηση εφεδρικής δυναμικότητας μονάδας πολύ βαθειάς αποθείωσης ντήζελ - ULSADO, στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v