Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Αράπογλου: ”Δεν βλέπω στρατηγικό επενδυτή”

Απέρριψε σήμερα τα όποια σενάρια περί έλευσης στρατηγικού επενδυτή στην Εθνική Τράπεζα, ο νέος διοικητής, Τάκης Αράπογλου, στην πρώτη του ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Τι είπε για συνενώσεις στο εσωτερικό.

Τ. Αράπογλου: ”Δεν βλέπω στρατηγικό επενδυτή”
Απέρριψε σήμερα τα όποια σενάρια περί έλευσης στρατηγικού επενδυτή στην Εθνική Τράπεζα, ο νέος διοικητής, Τάκης Αράπογλου, στην πρώτη του ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Δεν μπορεί να υπάρξει στρατηγικός επενδυτής με 7%”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αράπογλου, ενώ δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι σε αυτή τη φάση δεν διαβλέπει την ύπαρξη σχετικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό.

Παράλληλα, επισήμανε ότι με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο σε εργασιακά και άλλα θέματα δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν κινήσεις συνένωσης κορυφής στο εσωτερικό, διότι δεν θα δημιουργούνταν οικονομίες κλίμακας.

Ο ίδιος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους συνέστησε ”οικονομία στο χαρτί”, ήτοι λιγότερα σενάρια για συνενώσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε μελλοντικά -εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες- την εκδήλωση περαιτέρω συνενώσεων στο τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v