Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δεν ανησυχεί για νέα προκαταρκτική έρευνα

Δεν ανησυχεί η ΔΕΗ για τη νέα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Δ. Παπαγγελόπουλος, αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών έργου στην Πτολεμαΐδα, αλλά και έργου στην Κρήτη.

ΔΕΗ: Δεν ανησυχεί για νέα προκαταρκτική έρευνα
Δεν ανησυχεί η ΔΕΗ για τη νέα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εεισαγγελίας Δ. Παπαγγελόπουλος, ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα δύο δημοσιευμάτων του Τύπου, που αφορούν στην τοποθέτηση των φίλτρων στις μονάδες Καρδιάς στην Πτολεμαΐδα και η ανάθεση της μονάδας στον Αθερινόλακκο Κρήτης.

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ, για τα θέματα αυτά έχουν δοθεί οι ανάλογες εξηγήσεις και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Σημειώνουν μάλιστα ότι για την ανάθεση του Αθερινόλακκου υπήρξε στο παρελθόν η έγκριση της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας) και του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ για την Καρδιά κρίθηκε ότι η επιτάχυνση των εργασιών θα επέφερε μεγαλύτερα οφέλη για τη ΔΕΗ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, η ΔΕΗ δεν έχει κληθεί να παραθέσει στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση των ηλεκτροστατικών φίλτρων Καρδιάς έχει κατοχυρωθεί στην κοινοπραξία που αποτελείται από τις Alstom και ΜΕΤΚΑ, ενώ η κατασκευή της μονάδας στον Αθερινόλακκο έχει κατοχυρωθεί στην Αθηνά ΑΤΕ.

Στ. Ζησ.

* Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες από την ειδησεογραφία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή δημοσιεύματα της Οικονομικής Καθημερινής της 27.3.04 και του Αδέσμευτου Τύπου (Δ. Ρίζου) της 13.3.04, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί η βασιμότητα αυτών των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε συμβάσεις που έχει συνάψει η ΔΕΗ Α.Ε.

Έπ’ αυτού, η ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής:

1. Τα αναφερόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα είναι εντελώς αβάσιμα και αναληθή.

2. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Επιχείρησης ελήφθησαν με πλήρη τεκμηρίωση και διαφάνεια μέσα στα πλαίσια του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου και εξυπηρέτησαν, κατά τρόπο άριστο, τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Επιχείρησης.

3. Η ΔΕΗ λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας, σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης, με βασικό στρατηγικό στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για όσους έχουν έννομο συμφέρον δηλαδή τους μετόχους, τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, το κοινωνικό σύνολο και το Ελληνικό Δημόσιο.

4. Η Επιχείρηση είναι βέβαιη ότι όλα τα παραπάνω θα καταδειχθούν από την προκαταρκτική εξέταση κατά απόλυτο τρόπο.

Για την πλήρη ενημέρωσή σας για το θέμα, σας πληροφορούμε ότι στο δικτυακό τόπο της ΔΕΗ και στη διεύθυνση www.dei.gr (ΔΕΗ> Ανακοινώσεις>Εταιρικά Νέα-27.4.04) βρίσκονται σχετικά ενημερωτικά και απαντητικά σημειώματα.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v