Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Τράπεζα: Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/6) η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο Μελά όπου συνεδρίασε με απαρτία 33,91% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Εθνική Τράπεζα: Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/6) η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο Μελά όπου συνεδρίασε με απαρτία 33,91% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Ενέκρινε, μετά από την υποβολή των Εκθέσεων του Δ.Σ. και των ελεγκτών, τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2008, όπως αυτές εγκρίθηκαν, προηγουμένως, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και δημοσιεύθηκαν νομίμως.

2. Ενέκρινε την πρόταση για το θέμα της διάθεσης κερδών και συγκεκριμένα ενέκρινε τη μη καταβολή μερίσματος στους κοινούς μετόχους και τις συναφείς προς αυτόν ρυθμίσεις, την καταβολή συνολικά 74.878.273 ευρώ στους κατόχους προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών που έχουν εκδοθεί δυνάμει της από 15/5/2008 απόφασης Γενικής Συνέλευσης με τον αναλογούντα σε αυτά φόρο 8.319.808 σύμφωνα με τις οικείες προβλέψεις του Καταστατικού, από κέρδη προηγουμένων οικονομικών χρήσεων της Τράπεζας που έχουν ήδη φορολογηθεί καθώς και τη χορήγηση έκτακτης παροχής στο προσωπικό και στελέχη της Τράπεζας, εκτός μελών Διοίκησης, μελών Δ.Σ., Γενικών Διευθυντών και Αναπληρωτών τους σύμφωνα και με το Ν.3723/2008 και τη σχετική νομοθεσία, επίσης από κέρδη προηγουμένων οικονομικών χρήσεων της Τράπεζας που έχουν ήδη φορολογηθεί.

3. Απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ελεγκτές της Εθνικής Τράπεζας και της απορροφηθείσας λόγω συγχώνευσης εταιρίας με την επωνυμία «Π&Κ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τη διαχείριση της εταιρικής χρήσης 2008 (1.1.2008 – 31.12.2008).

4. Ενέκρινε τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας και της απορροφηθείσας λόγω συγχώνευσης εταιρίας με την επωνυμία «Π&Κ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» για την εταιρική χρήση 2008, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ν. 2190/1920, τον προσδιορισμό αμοιβών, εν γένει, του Διευθύνοντος Συμβούλου, του Αναπληρωτού Διευθύνοντος Συμβούλου και των μη εκτελεστικών μελών Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2010. Ενέκρινε τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την εταιρική χρήση 2008, ως μελών των επιτροπών Ελέγχου, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, Διαχείρισης Κινδύνων, και τον προσδιορισμό αυτών μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2010.

5. Χορήγησε άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στους Γενικούς Διευθυντές και στους Διευθυντές της Τράπεζας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών του Ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

6. Εξέλεξε για τον έλεγχο των ετήσιων, εξαμηνιαίων, καθώς και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας και του Ομίλου της για τη χρήση 2009, ελεγκτές της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών Deloitte Χατζηπαύλου, Σοφιανός και Καμπάνης Α.Ε. και καθόρισε την αμοιβή τους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v