Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Τι είπε η διοίκηση στους αναλυτές

Τους στόχους της Intracom για το 2009 ανέλυσε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Intracom: Τι είπε η διοίκηση στους αναλυτές
Τους στόχους της Intracom για το 2009 ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών.

Στο μέτωπο της πληροφορικής (IT Services) στόχος είναι η διατήρηση των επιδόσεων στα περυσινά επίπεδα, με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων τον Μάρτιο του 2009 να διαμορφώνεται στα 205 εκατ. ευρώ.

Στο κομμάτι της άμυνας, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων του ομίλου Intracom εντοπίζεται στα 107 εκατ. ευρώ και επιδίωξη είναι η διατήρηση της κερδοφορίας με παράλληλο έλεγχο του κόστους. Η διοίκηαη επισήμανε την απραξία που υπήρξε το 2008 σε ό,τι αφορά την ανάθεση έργων από το υπουργείο και τόνισε την επιτυχημένη στροφή προς την ανάληψη έργων από τον ιδιωτικό τομέα και φυσικά από το εξωτερικό. Ειδικότερα, ανέφερε ότι από τις συμβάσεις του 2008 το 76% αυτών είχε εξαγωγικό χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, η Intracom Telecom εκμεταλλεύεται τις συνέργιες που υπάρχουν από τη συνεργασία με τη Sistema, μεταξύ άλλων αναλαμβάνοντας έργα και σε χώρες όπου δραστηριοποιείται εντονότερα ο ρώσος στρατηγικός εταίρος. Το πρώτο φετινό τρίμηνο η θυγατρική της Intracom ανέλαβε σημαντικού ύψους συμβάσεις και φέτος η Intacom Telocom θα λανσάρει δύο νέα προϊόντα, τα οποία προορίζονται για χώρες του εξωτερικού.

Στην Intrakat (κατασκευαστικό κομμάτι) το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στις 31/12/2008 ήταν 370 εκατ. ευρώ και η διοίκηση δίνει έμφαση στο κομμάτι τόσο της διαχείρισης απορριμμάτων (στρατηγική συνεργασία με τη Suez Environment) όσο και των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρίας εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της Hellas On Line, δήλωσε ότι στόχος είναι η μελλοντική κατάκτηση της πρώτης θέσης στην αγορά και σχετικά με το deal με τη Vodafone ανέφερε ότι η κίνηση αυτή μετέτρεψε έναν ανταγωνιστή της σε εταίρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v