Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: "ΟΚ" από ΣτΕ για επένδυση στην Ελευσίνα

To Συμβούλιο της Επικρατείας επιτρέπει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, επένδυσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

  • της Εύας Καραμανώλη
ΕΛΠΕ: ΟΚ από ΣτΕ για επένδυση στην Ελευσίνα
To Συμβούλιο της Επικρατείας επιτρέπει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, επένδυσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Κατά πληροφορίες, η ολομέλεια του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου απέρριψε, με πλειοψηφία πέντε ψήφων (15 έναντι 10) τις προσφυγές των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου που ζητούσαν επί της ουσίας την απομάκρυνση του διυλιστηρίου από την περιοχή.

Οι αιτούντες προέβαλαν 31 λόγους ακύρωσης των κοινών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες για την αναβάθμιση των διυλιστηρίων. Όλοι λόγοι απορρίφθηκαν από την ολομέλεια του ΣτΕ, με την αιτιολογία ότι όχι μόνο δεν αυξάνονται οι ρύποι στην περιοχή από τη λειτουργία του διϋλιστηρίου αλλά επιπλέον μειώνονται αισθητά.

H απόφαση ελήφθη σε διάσκεψη "κεκλεισμένων των θυρών".

Η μειοψηφία διατύπωσε την άποψη ότι δεν υπάρχει απόσταση ασφαλείας από τις εγκαταστάσεις της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, όμως η πλειοψηφία δέχτηκε ότι την ευθύνη για την απόσταση ασφαλείας δεν την έχουν τα ΕΛΠΕ αλλά η πρώην ΠΥΡΚΑΛ που εγκαταστάθηκε στην περιοχή πολύ αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v