Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Βλέπει ανάκαμψη στο α’ εξάμηνο

Ανάκαμψη πωλήσεων στο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους αλλά και «ανάσα» από τις αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές που επηρέασαν τόσο το τέλος του 2008 όσο και τα α’ τρίμηνο του 2009, διαβλέπει η διοίκηση του ομίλου Σαράντη.

  • της Πέννυς Κούτρα
Σαράντης: Βλέπει ανάκαμψη στο α’ εξάμηνο
Ανάκαμψη πωλήσεων στο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους αλλά και «ανάσα» από τις αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές που επηρέασαν τόσο το τέλος του 2008 όσο και το α’ τρίμηνο του 2009, διαβλέπει η διοίκηση του ομίλου Σαράντη, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε προς τους αναλυτές.

Αν και ο Απρίλιος παρουσίασε στασιμότητα σε ότι αφορά τις πωλήσεις του ομίλου έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, εν τούτοις ο Μάιος εμφανίζει σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης πωλήσεων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση κατά 4%, καθώς η βασική δραστηριότητα του ομίλου που αφορά σε πωλήσεις καλλυντικών και προιόντων οικιακής χρήσης εμφανίζει αύξηση πωλήσεων κατά 17% έναντι του περυσινού Μαίου, γεγονός που αποδίδεται από τη διοίκηση του ομίλου στην επανεργοποίηση των λιανεμπόρων και το πλήρες ξεστοκάρισμα.

Σημαντική αύξηση επίσης κατά 38% παρουσιάζουν οι πωλήσεις του τομέα καλλυντικών επιλεκτικής διανομής, που αφορούν κυρίως το joint venture με την Estee Lauder. Αντίθετα, πτωτικές κατά 27% εμφανίστηκαν οι πωλήσεις του τομέα φαρμακευτικών ειδών ενώ «παγωμένη» είναι η υπόθεση των εξαγωγών στις ΗΠΑ, καθώς η μητρική Estee Lauder έχει αναστείλει το πρόγραμμα παραγγελιών για τα ιδιοπαραγώμενα αρώματα του ομίλου.

Οι πωλήσεις των θυγατρικών της ΝΑ Ευρώπης, εμφανίζουν στο σύνολο τους αύξηση πωλήσεων κατά 6% σε τοπικά νομίσματα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στο β’ τρίμηνο του 2009 ο όμιλος θα εγγράψει θετικές συναλλαγματικές διαφορές, καθώς η επίπτωση από τη διολίσθηση των τοπικών νομισμάτων αρχίζει και υποχωρεί.

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την κίνηση των πωλήσεων της ανά αγορά και ανά τομέα και εκτιμά ότι έχει κερδίσει μερίδια κατά τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v