Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MΟΗ: Επιβεβαιώνει για Shell-Τι ειπώθηκε στη ΓΣ

Επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ του euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil B. Βαρδινογιάννης, σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδιαφέρον του ομίλου για εξαγορά πακέτου της Shell. Συνολικό μέρισμα 0,60€.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
MΟΗ: Επιβεβαιώνει για Shell-Τι ειπώθηκε στη ΓΣ
Επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ του euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, B. Βαρδινογιάννης, σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδιαφέρον του ομίλου για την εξαγορά του πακέτου της Shell.

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα αυτό στη γενική συνέλευση των μετόχων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο κ. Βαρδινογιάννης ανέφερε: "Ναι υπάρχει ενδιαφέρον για την Shell Hellas".

Ωστόσο, το τι θα γίνει στη συνέχεια, θα φανεί από την ολοκλήρωση του due diligence το οποίο είναι σε εξέλιξη, όπως έχει γράψει και το euro2day.gr.

Ο κ. Βαρδινογιάννης επεσήμανε ότι ο όμιλος της Motor Oil δεν αντιμετωπίζει τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τη μόνη κρίση που έχει να αντιμετωπίσει είναι οι αυξομειώσεις της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Π. Τζαννετάκης τόνισε ότι μπορεί να μην γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η παγκόσμια κρίση, ωστόσο η νέα πραγματικότητα θα είναι μια διαφορετική πραγματικότητα, στην οποία θα έχουν επιβιώσει αυτοί που θα κατανοήσουν εγκαίρως τα δεδομένα της και θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να τα εκμεταλλευτούν.

Όπως είπε ο ίδιος, σε περιόδους κρίσεων, η επιχειρηματική επιτυχία οφείλεται σε ποσοστό 80% στη στρατηγική της επιχείρησης και μόνον 20% στις οικονομικές συγκυρίες.

«Συνεπώς σε κάθε αγορά, σε κάθε επιχειρηματικό περιβάλλον υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες».

Για το 2009, το επενδυτικό πρόγραμμα Motor Oil προϋπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ περίπου.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού προορίζεται για τη νέα μονάδα απόστακτη αργού, δυναμικότητας 60.000 βαρελιών την ημέρα.

Με τη νέα μονάδα που κατασκευάζεται, η παραγωγική δυναμικότητα του διυλιστηρίου της Motor Oil θα αυξηθεί κατά 25% και αναμένεται να υπερβεί τα 170.000 βαρέλια ημερησίως ή τα 9 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως.

Πρόσθετα οφέλη αναμένονται από την υποκατάσταση εισαγωγών μαζούτ με ιδιοπαραγόμενο, η βελτιστοποίηση προμηθειών αργού και τη δυνατότητα κατεργασίας μεγαλύτερης γκάμας τύπων αργού.

Η νέα μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2010.

Πέραν της συγκεκριμένης επένδυσης, κατασκευάζονται έργα αναβάθμισης του συγκροτήματος λιπαντικών και νέοι αποθηκευτικοί χώροι, ενώ ανάμεσα στα έργα που προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του 2009 είναι η κατασκευή νέας μονάδας ανάκτησης θείου, η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και έργα ενίσχυσης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Κόρινθος Power, ανακοινώθηκε ότι θα είναι έτοιμη το β’ τρίμηνο του 2010.

--- Το μέρισμα


Τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2008, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια Γ.Σ. της Motor Oil που συνήλθε σήμερα 28/5/09.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2008 η εταιρία κατέβαλε ως προσωρινό μέρισμα ποσό 0,20 ευρώ ανά μετοχή έναντι του καταβλητέου μερίσματος της χρήσης 2008.

Κατόπιν τούτου το υπόλοιπο μερίσματος χρήσης 2008 ανέρχεται σε 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Το εν λόγω ποσό υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% επί των μερισμάτων (ήτοι 0,04 Ευρώ ανά μετοχή).

Δικαιούχοι του υπολοίπου μερίσματος είναι οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2009 (record date). Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης του υπολοίπου μερίσματος χρήσης 2008.
 
Η καταβολή του υπολοίπου μερίσματος χρήσης 2008 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 από την Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v