Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Πτώση 81,05% στα κέρδη α΄ τριμήνου

Τα Κέρδη Μετά Φόρων και Δικαιωμάτων Μειοψηφίας της Σαράντης ανήλθαν σε €1,05 εκ. μειωμένα κατά 81,05% σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ενώ το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 2,25% από 9,84%.

Σαράντης: Πτώση 81,05% στα κέρδη α΄ τριμήνου
Τα Κέρδη Μετά Φόρων και Δικαιωμάτων Μειοψηφίας της Σαράντης το α΄ τρίμηνο του 2009 ανήλθαν σε €1,05 εκ. μειωμένα κατά 81,05% σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ενώ το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 2,25% από 9,84%.

O συντελεστής φορολογίας των κερδών του Ομίλου διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα κυρίως λόγω της αρνητικής κερδοφορίας ορισμένων χωρών.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Σαράντη μειώθηκε κατά 17,23% το Α’ τρίμηνο του 2009 και ανήλθαν στα €46,48 εκ. από €56,16 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η πτώση στις ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου αντανακλά την μειωμένη καταναλωτική δραστηριότητα και το συνεχιζόμενο δυσχερές χρηματοοικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η διαδικασία μείωσης των αποθεμάτων από λιανεμπόρους που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή του 2009 επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις του Α’ τριμήνου του Ομίλου. Εξάλλου, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι πωλήσεις του Ομίλου είναι σημαντικά επηρεασμένες και από τις δυσμενείς συναλλαγματικές διακυμάνσεις στις ξένες χώρες δραστηριοποίησής του. Αφαιρώντας την επίδραση από την μετάφραση των τοπικών νομισμάτων σε ευρώ, που ανέρχεται περίπου σε €5 εκ., οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου παρουσιάζουν μείωση κατά περίπου 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v