Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Στα 50,1 εκατ. ευρώ ο τζίρος το Q1

Το Α’ Τρίμηνο του 2009 ο κύκλος εργασιών της ΜΕΤΚΑ ανήλθε στα €50,1 εκατ. έναντι € 87,9 εκατ. το 2008 μείωση που αποδίδεται κυρίως σε χρονική υστέρηση εκτέλεσης συγκεκριμένων έργων.

ΜΕΤΚΑ: Στα 50,1 εκατ. ευρώ ο τζίρος το Q1
Το Α’ Τρίμηνο του 2009 ο κύκλος εργασιών της ΜΕΤΚΑ ανήλθε στα €50,1 εκατ. έναντι € 87,9 εκατ. το 2008 μείωση που αποδίδεται κυρίως σε χρονική υστέρηση εκτέλεσης συγκεκριμένων έργων.

Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της ΜΕΤΚΑ ανήθλαν στα 5 εκατ. ευρώ έναντι 10 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι η εκτέλεση των υπογεγραμμένων συμβάσεων αναμένεται να επιταχυνθεί σημαντικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €8,5 εκατ. από €16,5 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008 ενώ το περιθώριο κέρδους EBITDA εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο (17,0%) τόσο σε απόλυτο μέγεθος, όσο και συγκρινόμενο με το διεθνή ανταγωνισμό. Θα πρέπει να επισημανθεί η ισχυρή ταμειακή θέση της ΜΕΤΚΑ (€ 23 εκατ. το Α΄τρίμηνο του 2009).

Παρά τις προκλήσεις και δυσκολίες που προκύπτουν από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον η ΜΕΤΚΑ το 2009 αναμένεται και πάλι να επιβεβαιώσει τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει στο κλάδο των έργων EPC.

Σημειώνεται ότι, το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ΜΕΤΚΑ, ανέρχεται σε €1.4 δις (συμβολαιοποιημένα και ανατεθειμένα έργα) εκ των οποίων άνω του 60% των έργων αφορούν σε δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται ότι η ΜΕΤΚΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία διαπραγματεύσεων για μια σειρά από εξίσου μεγάλα και σημαντικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας, που αναμένεται, εφόσον ολοκληρωθούν αισίως, να οδηγήσουν την αποδοτικότητα της εταιρείας σε νέα ιστορικά υψηλά τα επόμενα έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v