Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χορηγός σε πρόγραμμα της WWF η Eurobank

Αρωγή στις προσπάθειες των περιβαλλοντικών ΜΚΟ ανά την Ελλάδα επιδιώκει να παράσχει το WWF Ελλάς μέσω ενός φιλόδοξου προγράμματος το οποίο υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του ομίλου Eurobank EFG.

Χορηγός σε πρόγραμμα της WWF η Eurobank
Αρωγή στις προσπάθειες των περιβαλλοντικών ΜΚΟ ανά την Ελλάδα επιδιώκει να παράσχει το WWF Ελλάς μέσω ενός φιλόδοξου προγράμματος για την κωδικοποίηση και διάχυση τεχνογνωσίας που αφορά τόσο στην αντιμετώπιση τοπικών περιβαλλοντικών προβλημάτων όσο και στη λειτουργία των περιβαλλοντικών ΜΚΟ.

Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του ομίλου Eurobank EFG, εντάσσεται η παραγωγή δέκα εγχειριδίων με γενικό τίτλο «Οδηγοί για το Περιβάλλον» και η αντίστοιχη οργάνωση παρουσιάσεων και εργαστηρίων σε τέσσερις πόλεις της χώρας μας.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των κλειστών εργαστηρίων για εξειδικευμένο κοινό καθώς και των ανοικτών παρουσιάσεων σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, όπου συζητήθηκαν τα αντίστοιχα θέματα, η παρουσίαση του προγράμματος συνεχίζεται στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Οι οδηγοί θα περιλαμβάνουν την απαραίτητη, έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση, παρουσιασμένη απλά και κατανοητά, καθώς και συγκεκριμένα παραδείγματα καλών και κακών πρακτικών. Στόχος τους θα είναι να προσφέρουν εύκολη, γρήγορη και χρήσιμη πληροφόρηση σε όλους τους ανθρώπους των ΜΚΟ, αλλά και σε κάθε άλλο ενεργό πολίτη της χώρας μας.

Οι τίτλοι των 3 πρώτων Οδηγών που έχουν ήδη εκδοθεί είναι οι εξής:
• «Οργάνωση και Λειτουργία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων»
• «Διαχείριση Απορριμμάτων»
• «Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση»

Θα ακολουθήσουν άλλοι επτά οδηγοί με αντικείμενο βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα: Νομικό καθεστώς για το περιβάλλον, αστικό πράσινο, εξεύρεση πόρων, νερό, αέρας, τουρισμός και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το πρόγραμμα των ανοικτών παρουσιάσεων για τους 3 πρώτους οδηγούς συνεχίζεται στην Αθήνα, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου στο Ηράκλειο:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v