Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Factors: Σημαντική ανάπτυξη εργασιών το 2008

Η Eurobank EFG Factors διατήρησε και το 2008 την ηγετική της θέση στην αγορά, με τις χρηματοδοτήσεις προς τους πελάτες κατά το κλείσιμο του έτους να ξεπερνούν τα 880 εκατ. ευρώ.

EFG Factors: Σημαντική ανάπτυξη εργασιών το 2008
Η Eurobank EFG Factors διατήρησε και το 2008 την ηγετική της θέση στην αγορά, παραμένοντας και πάλι στην κορυφή της πυραμίδας των υπηρεσιών Factoring.

Όπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική της ανακοίνωση, ο ετήσιος όγκος εκχωρημένων απαιτήσεων του δικτύου Factoring & Forfaiting του ομίλου Eurobank EFG έφτασε τα 3 δισ. ευρώ ενώ οι χρηματοδοτήσεις προς τους πελάτες κατά το κλείσιμο του έτους ξεπέρασαν τα 880 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά προ φόρων κέρδη της εταιρίας παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 42%.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρία κατέχει τις πρώτες θέσεις στον τομέα του Forfaiting και στην ελληνική αγορά διεθνούς factoring (εξαγωγικό και εισαγωγικό factoring).

Την "πιστοποίηση" της ποιότητας των υπηρεσιών έδωσαν τα μέλη της FCI (Factoring Chain International), της μεγαλύτερης ένωσης του κλάδου παγκοσμίως, τοποθετώντας την εταιρία Eurobank EFG Factors στην 1η θέση πανευρωπαϊκά στον τομέα του Εξαγωγικού Factoring και την 4η θέση σε παγκόσμια κατάταξη στον τομέα του Διεθνούς Factoring (εισαγωγικό και εξαγωγικό). Τη σημαντική αυτή διάκριση έλαβε η εταιρία, βάσει ορισμένων ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, κατά τη διάρκεια του 40ου ετήσιου διεθνούς συνεδρίου της Factors Chain International (FCI), τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Eurobank EFG Factors διαθέτει δίκτυο Factoring & Forfaiting σε τρία κράτη-μέλη της FCI (Ελλάδα, Βουλγαρία με υποκατάστημα και στην Τουρκία μέσω της Eurobank - Tekfen), ενώ μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου αναμένεται να ενταχθεί στο δίκτυο και η Ρουμανία μέσω της BancPost. Παράλληλα, εξετάζεται η μεγαλύτερη επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις αγορές της Σερβίας και της Κύπρου.

Σημειώνεται οτι πολύ πρόσφατα ο όμιλος Eurobank EFG, αποφάσισε να υιοθετήσει την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρακτική μεγάλων τραπεζών του εξωτερικού, εντάσσοντας το Factoring και το Forfaiting κάτω από την ίδια ομπρέλα με το Trade Finance και τη Διαχείριση Πληρωμών και Ρευστότητας. Η νέα διεύθυνση του Corporate Transaction Banking (CTB) θα μπορεί να αντιμετωπίζει πλέον με τη μέγιστη δυνατή συνέργια το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας των συναλλακτικών ροών μιας επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v