Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Συνολικό μέρισμα 0,12 ευρώ

Τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,12 ευρώ, την επέκταση σκοπού, το stock option plan αλλά και τη συνέχιση του προγράμματος της αγοράς ιδίων μετοχών, αποφάσισε μεταξύ άλλων η ετήσια Γ.Σ. της Ευρωσύμβουλοι σήμερα 25/5.  

Ευρωσύμβουλοι: Συνολικό μέρισμα 0,12 ευρώ
Τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,12 ευρώ, την επέκταση σκοπού, το stock option plan αλλά και τη συνέχιση του προγράμματος της αγοράς ιδίων μετοχών, αποφάσισε μεταξύ άλλων η ετήσια Γ.Σ. της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι σήμερα 25/5, με απαρτία 68,878%.

Αναλυτικότερα,  οι μέτοχοι ενέκριναν μέρισμα από τα κέρδη χρήσης 2008 ανέρχεται σε 0,12 Ευρώ ανά μετοχή. Μετά την αφαίρεση του καταβληθέντος την 08.10.2008 προμερίσματος 0,08 Ευρώ ανά μετοχή το υπόλοιπο προς καταβολή στους μετόχους μέρισμα χρήσεως 2008 μετά και τον υπολογισμό του μερίσματος των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρία είναι 0,0426267 Ευρώ ανά μετοχή και μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 10% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται τελικά σε 0,0303641 Ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος χρήσης 2008 ορίσθηκε η 2η Ιουνίου 2009. Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΣΑΤ της εταιρίας κατά την record date, ήτοι την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009 από την Eurobank. 

Eπίσης, οι μέτοχοι επανέκριναν την απόφαση της από 31.12.2008 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την δέσμευση ποσού 106.000 ευρώ για μία τριετία για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής λόγο της υποχρέωσης που δημιουργείται στα πλαίσια του προγράμματος της κοινοτικής πρωτοβουλίας ΠΚΠ INTERRG III- INTERREG IIIA / PHARE CBC ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕΤΡΟ 2.1. 

Αποφασίσθηκε η τροποποίηση του άρθρου 2 σκοπός της εταιρίας με την προσθήκη δραστηριότητας σχετικά με την παραγωγή και εμπορία ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Η γενική Συνέλευση, ενέκρινε το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στο προσωπικό και τα στελέχη της εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτή εταιριών (Stock Option).

Επανεγκρίθηκε ότι θα διατεθούν κατ' ανώτατο όριο 200.000 χιλιάδες δικαιώματα προαιρέσεως (stock options).

Έκαστο δικαίωμα προαιρέσεως αντιστοιχεί σε μία κοινή ονομαστική μετοχή με δικαίωμα ψήφου. Οι προς διάθεση μετοχές θα προέλθουν από αγορά ιδίων μετοχών από την εταιρία μέσω του Χ.Α..
 
Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της εταιρίας καθώς, και των συνδεδεμένων με αυτή επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστο 3 ετών στην εταιρία ή τις θυγατρικές της.

Οι ως άνω δικαιούχοι θα πρέπει να ασκήσουν το σχετικό τους δικαίωμα το αργότερο μέσα σε μια τριετία από την χορήγηση του. Η τιμή ασκήσεως του δικαιώματος προαιρέσεως θα είναι η μέση χρηματιστηριακή τιμή του μηνός Νοεμβρίου κάθε χρόνου άσκησης των δικαιωμάτων μειωμένη κατά 30 %.

Ακόμα, η γενική Συνέλευση ενέκρινε την συνέχιση αγοράς ιδίων μετοχών μέσω του Χ.Α., για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της από το ως άνω εγκριθέν πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το προσωπικό και τα στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτή επιχειρήσεων.

Το ανώτατο όριο αγοράς ιδίων μετοχών το οποίο επανεγκρίνεται, αφορά την αγορά μέχρι 200.000 διακοσίων χιλιάδων ιδίων μετοχών συνολικά. Η ανώτατη και κατώτατη τιμή στην οποία επιτρέπεται να διενεργηθούν οι αγορές είναι από 1,00 ευρώ μέχρι 5,00 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα. Το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα διενεργηθούν οι ανωτέρω αγορές, ορίζεται από 1/07/2009 μέχρι 30/06/2010, ενώ η διανομή των μετοχών στο προσωπικό πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 12 μήνες από την απόκτηση τους.

Οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τις ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρία συγκεκριμένα το σύνολο των μετοχών που αγοράσθηκαν από την εταιρία για την χρήση 2008 ανέρχεται σε 110.735 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ η κάθε μία και διατέθηκαν στο προσωπικό 48.500 μετοχές.
 
Το υπόλοιπο των ιδίων μετοχών που κατείχε η εταιρία την 31.12.2008 ήταν 72.783 μετοχές και αντιπροσωπεύει ποσοστό 1,288% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το ποσό το οποίο δαπανήθηκε συνολικά για το έτος 2008 ανέρχεται σε 267.126,79 ευρώ.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της τακτικής Γ.Σ. της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε την 25η Μαίου 2009, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. Πάρις Κοκορότσικος, ενημερώνοντας τους κ.κ. μετόχους για τα επιχειρηματικά σχέδια και τις μελλοντικές κινήσεις, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την πορεία της εταιρίας που αποτυπώνεται και στα οικονομικά μεγέθη της.

Κάνοντας μία εκτενή αναφορά στα διεθνή έργα αλλά και στα έργα εντός Ελλάδος, που ήδη ανέλαβε η Ευρωσύμβουλοι μέσα στο α' τετράμηνο του 2009, μετά από συμμετοχές της σε Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς και λαμβάνοντας υπ' όψιν το ύψος των ανεκτέλεστων εργασιών βάσει των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων στο 2009, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη διατήρηση της δυναμικής και των μεγεθών της, παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τα νέα έργα στο εξωτερικό, για την Ευρωσύμβουλοι  και τις εταιρίες του δικτύου της Euroconsultants International, η Ευρωσύμβουλοι ως επικεφαλής διεθνούς Κοινοπραξίας, ανέλαβε τον συντονισμό κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων των Ευρωπαϊκών χωρών και των Χωρών του Κόλπου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας διεθνούς Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διάρκειας 3 ετών και συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Το έργο αφορά την ανάπτυξη και την υποστήριξη του διαλόγου για κοινή ερευνητική πολιτική μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Χωρών του Κόλπου (Κουβέϊτ, Σ.Αραβία, Μπαχρέϊν, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Υεμένη). Ανάμεσα στις δράσεις του INCONET-GCC, είναι η προώθηση κοινών ερευνητικών έργων, η ανάπτυξη τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων από Ευρώπη και από Χώρες του Κόλπου και η οργάνωση διεθνών συνεδρίων με τα θέματα αυτά.

Το έργο που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2009, θα υλοποιηθεί με την συμμετοχή αναγνωρισμένων οργανισμών από την Ευρώπη (όπως το London School of Economics) και τις Xώρες του Κόλπου (όπως Υπουργεία Έρευνας & Τεχνολογίας, Τεχνολογικά Πάρκα). Συμμετέχουν οργανισμοί από Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία, Ομαν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Υεμένη, Αίγυπτο και Μαρόκο.

Σε ότι αφορά το Δίκτυο της Euroconsultants International, η Euroconsultants BG, θυγατρική εταιρία στη Βουλγαρία, ανέλαβε έργα συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Αναλυτικά, τα έργα αφορούν στην αξιολόγηση και αναδιάρθρωση της εσωτερικής οργάνωσης των διοικητικών δραστηριοτήτων του Διοικητικού Δικαστηρίου της Σόφιας καθώς και την κατάρτιση του προσωπικού, στην παροχή τεχνικής βοήθειας για την ανάπτυξη της τουριστικής προβολής τουριστικής τοποθεσίας της Βουλγαρίας και την προώθησή της ως κύριο τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις διεθνείς αγορές, καθώς στην τουριστική προώθηση Δήμων της Βουλγαρίας μέσω διαπεριφερειακής συνεργασίας με Δήμους από τη Ρουμανία και Ελλάδα.
 
Δύο ακόμη έργα, η μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου της πόλης Banja Luka στην Σέρβικη Δημοκρατία της Βοσνίας και η μελέτη για την τουριστική πολιτική της πόλης Rijeka στην Κροατία, θα υλοποιηθούν από τα πιο νέα μέλη Δικτύου, την Euroconsultants Β&Η με έδρα το Σαράγιεβο και την Euroconsultants Hrvatska με έδρα το Ζάγκρεμπ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v