Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Otesat-Maritel & Fortune Technologies

Η Otesat-Maritel και η Fortune Technologies ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία.

Συνεργασία Otesat-Maritel & Fortune Technologies
Η Otesat-Maritel και η Fortune Technologies, certified business solutions partner της Microsoft, ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία, συνδυάζοντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στις ναυτιλιακές δορυφορικές επικοινωνίες και την πληροφορική.

Με την αξιοποίηση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και της τεχνογνωσίας της Otesat-Maritel σε θέματα δορυφορικών ναυτιλιακών επικοινωνιών, καθώς και της εξειδίκευσης της Fortune Technologies στον τομέα της πληροφορικής και των ναυτιλιακών ERP συστημάτων, όπως το Navision της Microsoft, οι εταιρίες στοχεύουν στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών για υπηρεσίες/δραστηριότητες η χρήση των οποίων είναι υποχρεωτική από τους διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας που ισχύουν για την ποντοπόρο ναυτιλία.

Με τη χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι ναυτιλιακές εταιρίες, χωρίς να υποχρεωθούν να προβούν σε υψηλού κόστους επενδύσεις σε εξοπλισμό και ERP συστήματα, θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με ασφάλεια και 24ωρη υποστήριξη 365 ημέρες τον χρόνο, οι οποίες θα συντελέσουν σε σημαντική μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Οι χρήστες της υπηρεσίας τόσο στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας όσο και στο πλοίο, μέσω πρόσβασης σε ειδική πλατφόρμα της Otesat-Maritel, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα εγκατεστημένα στο πλοίο δορυφορικά συστήματα, ενώ με τα νέα δορυφορικά συστήματα Inmarsat Fleet Broadband και Iridium OpenPort η πρόσβαση/χρήση της υπηρεσίας γίνεται ταχύτερη, ακόμα πιο ασφαλής και οικονομικότερη.

"Με τη συνεργασία μας με τη Fortune Technologies θα παρέχουμε στους πελάτες μας εξειδικευμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω των νέων ευρυζωνικών δορυφορικών δικτύων Inmarsat και Iridium σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της εταιρίας για παροχή ολοκληρωμένων, ποιοτικών και αξιόπιστων δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών λύσεων στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία", δήλωσε ο κ. Γιώργος Πολυχρονόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Otesat-Maritel.

"Η συνεργασία μας με την Otesat-Maritel υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στις πληροφορίες τους. Μέσω της Software as a Services (SaaS) προσέγγισης της Microsoft, παρέχεται η δυνατότητα στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις να επωφεληθούν πλήρως από το προβλέψιμο κόστος, μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά τους έξοδα, και να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία ενός αξιόπιστου Maritime ERP συνεργάτη, όπως η Fortune Technologies", δήλωσε ο κ. Γιώργος Φρυδάς, διευθύνων σύμβουλος της Fortune Technologies.

Σχετικά με την Otesat-Maritel

Η Otesat-Maritel είναι μέλος του ομίλου OTE και παρέχει ολοκληρωμένες δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και λύσεις στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, με παγκόσμια κάλυψη.

Κύριος στόχος της εταιρίας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας δορυφορικών ναυτιλιακών υπηρεσιών παγκοσμίως και η ισχυροποίηση της θέσης της ως ενός από τους σημαντικότερους παρόχους στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά.

Το χαρτοφυλάκιο της Otesat-Maritel περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες Inmarsat και Iridium, μεταξύ των οποίων και τα νέα δορυφορικά συστήματα FleetBroadband και Iridium OpenPort. Επιπλέον, περιλαμβάνει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως επικοινωνίες πληρωμάτων, λογισμικά αμφίδρομης ανταλλαγής δεδομένων, υπηρεσίες διαχείρισης τηλεπικοινωνιακής κίνησης και υπηρεσιών μέσω web, παροχή δορυφορικού τερματικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (Thrane & Thrane Certified Partner), καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις (airtime, λογισμικό ανταλλαγής δεδομένων, τερματικός εξοπλισμός, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, εμπορική και τεχνική υποστήριξη).

Η εταιρία επίσης παρέχει υπηρεσίες ενεργοποίησης τερματικών Inmarsat (Point of Sales Activation) και Iridium, υπηρεσίες εκκαθάρισης (Accounting Authority services) για τις σημαντικότερες σημαίες παγκοσμίως, καθώς και υπηρεσίες LRIT (Authorized Service Provider) σε συνεργασία με την Thane & Thrane. Η εταιρία διαθέτει πλήρη τεχνική και εμπορική υποστήριξη πελατών 24/7, σε όλο τον κόσμο.

Η Otesat-Maritel είναι η μόνη ελληνική ναυτιλιακή τηλεπικοινωνιακή εταιρία πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2000 για το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων - υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών ξηράς-πλοίου, πλοίου-ξηράς, πλοίου-πλοίου και ξηράς-ξηράς.

Σχετικά με τη Fortune Technologies

Η Fortune Technologies ιδρύθηκε το 2004 στην Αθήνα, έχοντας σαν βασικό αντικείμενο τη μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και υποστήριξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων λογισμικού (ERP) για την αποτελεσματική οργάνωση και διαχείριση κάθε είδους ναυτιλιακών εταιριών και οργανισμών κ.ά.

H Fortune Technologies ως πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft, αξιοποιώντας την ανοιχτή και εύκολα τροποποιήσιμη αρχιτεκτονική του MICROSOFT DYNAMICS NAV δημιουργεί ευέλικτες και πλήρως παραμετροποιήσιμες εφαρμογές, αποσκοπώντας τόσο στην πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εκπλήρωση των ειδικών αναγκών της ναυτιλίας όσο και στη διατήρηση της ποιότητας σε κάθε τελικό προϊόν και υπηρεσία που διατίθεται στην αγορά.

Η συνολική πρόταση της Fortune Technologies (Fortune Maritime Add-On) για τη μηχανογραφική κάλυψη των αναγκών και απαιτήσεων τέτοιων εταιριών έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τόσο απολογιστικά τα οικονομικά αποτελέσματα όσο και, το σημαντικότερο, να βελτιστοποιήσει τις αποφάσεις των λειτουργικών τμημάτων πριν αυτές δεσμεύσουν την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v