Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδούλου: Επιθυμεί συμμετοχή διεθνούς ομίλου

”Θα έβλεπα με ευχαρίστηση μια μεγάλη διεθνή εταιρία να συμμετέχει στο μετοχικό κεφαλαίο των ΕΛ.ΠΕ.”. Αυτό δήλωσε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ., Τίμος Χριστοδούλου.

Χριστοδούλου: Επιθυμεί συμμετοχή διεθνούς ομίλου
του Σταμάτη Ζησίμου

”Θα έβλεπα με ευχαρίστηση μια μεγάλη διεθνή εταιρία να συμμετέχει στο μετοχικό κεφαλαίο των ΕΛ.ΠΕ.”. Αυτό δήλωσε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ., Τίμος Χριστοδούλου, επισημαίνοντας πως μια μεγάλη εταιρία με δραστηριοποίηση στο upstream (έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων) θα διασφάλιζε τα ΕΛ.ΠΕ. από τους κίνδυνους που εμπεριέχει ο κλάδος της διύλισης.

Βέβαια, όπως ο ίδιος είπε, προτιμητέος αγοραστής είναι ο όμιλος Λάτση. Εάν δεν ενδιαφερθεί αυτός για την απόκτηση περαιτέρω ποσοστού, συνέχισε, καλό είναι να κινηθούμε προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια από την προηγούμενη διοίκηση του ομίλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ”Δεν προτίθεμαι να ηγούμαι μιας επιχείρησης που να έχει τέτοια φήμη”.

Γι’ αυτό ο κ. Χριστοδούλου, προανήγγειλε την σύσταση ομάδας επιθεωρητών στα ΕΛΠΕ για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Ο κ. Τίμος Χριστοδούλου αναφερόμενος στις επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο εξωτερικό άφησε αιχμές ότι δεν έγιναν με λογικό τρόπο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο όμιλος να αποχωρήσει από κάποιες. Ωστόσο, όπως τόνισε, μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει σκεφτεί να πράξει κάτι τέτοιο.

Εκτενή αναφορά έκανε για την εμπορική πολιτική της ΕΚΟ, τονίζοντας πως η συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική αποσκοπεί περισσότερο στην απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς.

Στους στρατηγικούς στόχους των ΕΛΠΕ πρώτος σε σειρά κατά τον κ. Χριστοδούλου έρχεται η αύξηση των επενδύσεων στο upstream, ενώ παράλληλα αναζητείται και διευθύνων σύμβουλος για τον όμιλο, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι η μεγάλη εμπειρία.

Ωστόσο, όπως ανέφερε δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία για την κάλυψη αυτής της θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v