Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σε ποιούς καταλογίζουν ευθύνες για ατυχήματα

Ευθύνες στους ίδιους τους εργαζομένους, τους προϊσταμένους τους, αλλά και τους εργολάβους αποδίδει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τ. Αθανασόπουλος για τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί ως τώρα.

ΔΕΗ: Σε ποιούς καταλογίζουν ευθύνες για ατυχήματα
Ευθύνες στους ίδιους τους εργαζομένους, τους προϊσταμένους τους, αλλά και τους εργολάβους αποδίδει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος για τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί ως τώρα.
 
Σε ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζομένους, που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα στην Κάρυστο, ο κ. Αθανασόπουλος υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν θεσμοθετηθεί διαδικασίες για την ασφάλεια στην εργασία, έχει γίνει κατάλληλη εκπαίδευση και έχουν παρασχεθεί μέσα ατομικής προστασίας, εντούτοις «αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις πλημμελούς τήρησης των διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα ευθύνης, είτε αυτών των ίδιων των εργαζομένων, που εκτελούν επικίνδυνες εργασίες, είτε των άμεσων ή έμμεσων προϊσταμένων τους.

Τα ίδια ισχύουν και για εξωτερικούς συνεργάτες και εργολάβους της ΔΕΗ, που οφείλουν να λαμβάνουν τα αντίστοιχα μέτρα». Είναι ανάγκη, κατά τον κ. Αθανασόπουλο, να εδραιωθεί η ατομική και ομαδική ευθύνη, καθώς και η αντίληψη ότι τα στελέχη είναι υπόλογα έναντι των εργαζομένων, για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών και των κανόνων ασφαλούς εργασίας.

Ο κ. Αθανασόπουλος προειδοποιεί ότι η διοίκηση της Επιχείρησης θα λάβει διοικητικά μέτρα για την εφαρμογή των κανόνων και των διαδικασιών ασφαλούς εργασίας και παράλληλα θα καταλογίζει ευθύνες σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v