Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πώς είδαν οι αναλυτές το conference call

Αύξηση του περιθωρίου EBITDA στο 26% περίπου και υποχώρηση των πωλήσεων κατά 3% προβλέπει η διοίκηση της ΔΕΗ για το 2009, όπως ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

ΔΕΗ: Πώς είδαν οι αναλυτές το conference call
Αύξηση του περιθωρίου EBITDA στο 26% περίπου και υποχώρηση των πωλήσεων κατά 3% προβλέπει η διοίκηση της ΔΕΗ για το 2009, όπως ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.  

Σύμφωνα με το πρωινό report της HSBC, η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι στο α΄ τρίμηνο τα κόστη διαμορφώθηκαν περίπου στα 20 εκατ. ευρώ και ήταν μικρότερα από τον προϋπολογισμό, ενώ είναι ευθυγραμμισμένη με την επίτευξη του στόχου για περικοπές κόστους ύψους 90 εκατ. ευρώ στο 2009. 

Στο μέτωπο του ανταγωνισμού, η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι η αποχώρηση εταιριών - πελατών ενδέχεται να μειώσει τις πωλήσεις της κατά 18 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis, η ΔΕΗ τόνισε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΡΑΕ και αναμένει ότι θα μπορεί να παρέχει διακριτά τιμολόγια εντός των επόμενων μηνών. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, στόχος της διοίκησης είναι να συμφωνήσει με τις ρυθμιστικές αρχές σε ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο και αυτό θα οδηγήσει σε απελευθέρωση (ή σε μερική απελευθέρωση) των τιμολογίων. 

Ακόμη, η διοίκηση της ΔΕΗ τόνισε ότι σε ένα από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια ενδέχεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο αντιστάθμισης κινδύνου (hedging) στην πετρελαϊκή τιμή. 

Η ΔΕΗ ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Μυτιληναίος με στόχο την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των τιμολογίων της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Η Αλουμίνιον καθώς και η ΛΑΡΚΟ δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους για τους τελευταίους μήνες και η ΔΕΗ σχεδιάζει να διεκδικήσει νομικά αυτά τα ποσά. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v