Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Αττικής: Ξεκινά το ”Zaitech Fund”

Την παρουσίαση του νέου Fund, με την ονομασία ”Zaitech Fund”, από το Venture Capital της Τράπεζας Αττικής την Attica Ventures Α.Ε., πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 21/4/2004 σε σχετική εκδήλωση το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Τρ. Αττικής: Ξεκινά το ”Zaitech Fund”
Την παρουσίαση του νέου Fund, με την ονομασία ”Zaitech Fund”, από το Venture Capital της Τράπεζας Αττικής την Attica Ventures Α.Ε., πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 21/4/2004 σε σχετική εκδήλωση το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η Attica Ventures Α.Ε ανήκει στον όμιλο εταιριών της Τράπεζας Αττικής, και έχει σαν αντικείμενο την διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Α.Κ.Ε.Σ).

Βασικοί στόχοι της εταιρείας είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων και η επίτευξη σημαντικών αποδόσεων, σημαντικά μεγαλύτερων από το μέσο όρο των αποδόσεων των επενδυτικών κεφαλαίων (μακροπρόθεσμων τοποθετήσεων).

Επίσης, η παρουσίαση στους επενδυτές του fund και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουμε νέων επενδυτικών ευκαιριών σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων πέραν των μέχρι τώρα ορίων της.

Το αρχικό κεφάλαιο του Zaitech Fund A.K.E.Σ. ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, η διάρκεια ζωής του είναι 10 χρόνια (με δυνατότητα επέκτασης για 2 ακόμα χρόνια), και έχει επενδυτική περίοδο 5 ετών και μεριδιούχοι είναι η Τράπεζα Αττικής και το ΤΑΝΕΟ.

Το Zaitech Fund θα λειτουργεί με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των συμμετοχών του για λογαριασμό των μετόχων του, επενδύοντας σε ένα portfolio εταιρειών, με κλαδική διασπορά, κατά προτεραιότητα σε καινοτόμες επιχειρήσεις σε τομείς αιχμής της οικονομίας (ενδεικτικά αναφέρονται των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της βιοτεχνολογίας, των νέων υλικών και της πληροφορικής) αλλά και σε εταιρείες που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά τους σε εφαρμογές τεχνολογιών, καινοτομίας και πρωτογενούς επιστημονικής έρευνας.

Στόχος είναι η διασπορά των επενδύσεων σε διαφορετικές αγορές αφενός και αφετέρου η πραγματοποίηση ικανού αριθμού επενδύσεων ώστε να μειωθεί ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος από την πλευρά του ΑΚΕΣ.

Επενδύσεις θα γίνονται σε επιχειρήσεις (Α.Ε. ή Ε.Π.Ε.) που βρίσκονται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης (seed, start-up/early stage capital, expansion finance και development finance) και επιδιώκουν τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τους όπως επίσης την επέκτασή τους στις διεθνείς αγορές.

Γεωγραφικά, το fund καλύπτει την Ελληνική αγορά ως σημείο εκκίνησης της επιχειρηματικότητας και επενδύει σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v