Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ το 2004

Μονοψήφιο ποσοστό αύξησης κατέγραψαν οι πωλήσεις της Motor Oil στο πρώτο τρίμηνο του 2004 όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής (19/4) παρουσίασης, όπου επίσης επισημάνθηκε πως η εταιρία θα δαπανήσει το ποσό των 200 εκατ. ευρώ για το επενδυτικό πρόγραμμα του 2004. Τι λένε Marfin, Eurobank Sec.

Motor Oil: Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ το 2004
Μονοψήφιο ποσοστό αύξησης κατέγραψαν οι πωλήσεις της Motor Oil στο πρώτο τρίμηνο του 2004 όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε χθες (19 Απριλίου 2004) στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας αναφερόμενος στο σύνολο του 2004 σημείωσε πως στο σύνολο του 2004 αναμένει βελτίωση τόσο των πωλήσεων όσο και της κερδοφορίας σε σχέση με πέρυσι.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως η εν λόγω πρόβλεψη, αν και αρκετά ασαφής φαίνεται να προσδιορίζει νούμερα κοντά στις προβλέψεις της.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities στο πρωινό της report αναφέρει πως ο οικονομικός διευθυντής της Motor Oil δεν παρέθεσε εκτιμήσεις αναφορικά με την κερδοφορία της εταιρίας στο πρώτο τρίμηνο του 2004, ενώ συμπληρώνει πως με βάση τις δικές της προβλέψεις τα κέρδη αναμένεται να είναι χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003.

Σε αυτό το πλαίσιο η Eurobank Securities επισημαίνει πως το πρώτο τρίμηνο του 2003 ήταν ιδιαίτερα καλό όσον αφορά στις τιμές αλλά και στα περιθώρια κέρδους τα οποία ήταν ενισχυμένα ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ, τα οποία ωστόσο – όπως συμπληρώνει η χρηματιστηριακή – μειώθηκαν αισθητά στο δεύτερο τρίμηνο του 2003.

Επίσης, τόσο η Marfin Analysis όσο και η Eurobank Securities αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της ίδιας παρουσίασης ο οικονομικός διευθυντής της Motor Oil σημείωσε πως για το 2004 η εταιρία θα δαπανήσει το ποσό των 200 εκατ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγής ντίζελ κατά 700 χιλιάδες τόνους και την βελτίωση των περιθωρίων διύλισης.

Υπενθυμίστηκε παράλληλα, πως σύμφωνα με το τριετές πρόγραμμα επενδύσεων της εταιρίας, για την περίοδο 2003-2005 ανέρχεται στα 344 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 86 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v