Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από το handling ξεκινά το πέρασμα της ΟΑ στη MIG

Μέσα στον Ιούλιο, δηλαδή περίπου δύο μήνες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, υπολογίζεται ότι θα αναλάβει η Marfin Investment Group τον έλεγχο της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης (handling) της Ολυμπιακής.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Από το handling ξεκινά το πέρασμα της ΟΑ στη MIG
Μέσα στον Ιούλιο, δηλαδή περίπου δύο μήνες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, υπολογίζεται ότι θα αναλάβει η Marfin Investment Group τον έλεγχο της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης (handling) της Ολυμπιακής.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται προκειμένου η μετάβαση στο νέο σχήμα να γίνει σταδιακά και ομαλά χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Η επιλογή της επίγειας εξυπηρέτησης προκειμένου να είναι η πρώτη εταιρία που θα περάσει στον έλεγχο της MIG, μόνο τυχαία δεν θεωρείται, καθώς θα αποτελέσει μια γενική δοκιμή πριν από τη μετάβαση και των άλλων δύο εταιριών, δηλαδή του πτητικού έργου και της τεχνικής βάσης. Αυτό το έργο θεωρείται σαφώς δυσκολότερο και γι' αυτό ο νέος φορέας λειτουργίας πρέπει να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των εργαζομένων είναι εφικτό η επίγεια εξυπηρέτηση να περιέλθει στον έλεγχο της MIG εντός του καλοκαιριού παρότι, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, η στελέχωση της εταιρίας με προσωπικό προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Αντίθετα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει το ίδιο, δηλαδή επίσπευση της διαδικασίας, για τις δύο άλλες εταιρίες για τις οποίες υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί το σύνολο του συμβατικού χρόνου, χωρίς να αποκλείεται, όμως, και το ενδεχόμενο σταδιακής ανάληψης έργου.

Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με τη MIG προβλέπει την 30ή Σεπτεμβρίου ως καταληκτική ημερομηνία για τη μετάβαση των τριών εταιριών στο νέο καθεστώς, χωρίς παράλληλα να αποκλείει αυτό να γίνει νωρίτερα.

Με το πέρασμα της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης στον έλεγχο της MIG στον όμιλο  θα ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης, προκειμένου να πωληθούν και τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή ό,τι δεν περιέρχεται στη MIG με βάση την υπογραφείσα συμφωνία και στη συνέχεια η εταιρεία να κλείσει.

Με την εξαγορά της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης ο όμιλος MIG απέκτησε το δικαίωμα χρήσης του εμπορευματικού σταθμού της Ο.Α. και της εγκατάστασης για τη συντήρηση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έως τη λήξη της σύμβασης του αεροδρομίου το 2026 καθώς επίσης και τα δικαιώματα παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης προς τρίτους στα αεροδρόμια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας αλλά και της Ρόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v