Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ο Ι. Πεχλιβανίδης (μόνος) υποδιοικητής

Εναν υποδιοικητή, τον Ιωάννη Παχλιβανίδη, θα προβλέπει το νέο διοικητικό σχήμα της Εθνικής Τράπεζας. Οι γενικές διευθύνσεις γίνονται 3 από 5, ενώ σε επίπεδο γενικών διευθυντών διοικητικού θα υπάρχου 7 διευθύνσεις.

Εθνική: Ο Ι. Πεχλιβανίδης (μόνος) υποδιοικητής
Εναν (μόνον) υποδιοικητή, τον Ιωάννη Παχλιβανίδη, θα προβλέπει το νέο διοικητικό σχήμα της Εθνικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε η νέα διοίκηση, θα προβεί σε αλλαγή του διοικητικού σχήματός της με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των εργασιών και την εναρμόνισή της με τη διεθνή πρακτική.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο σχήμα θα υποβληθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και στη συνέχεια προς επικύρωση στη γενική συνέλευση των μετόχων, ένα σχήμα που θα αναβαθμίζει τους τομείς εσωτερικού ελέγχου, στρατηγικού σχεδιασμού και διαχείρισης κινδύνων.

Το νέο σχήμα θα αναβαθμίζει το ρόλο των γενικών διευθυντών Εργασιών, θα διαχωρίζει τις παραγωγικές από τις διοικητικές γενικές διευθύνσεις, θα ομαδοποιεί τις παραγωγικές δραστηριότητες με κοινό αντικείμενο και θα προωθεί τις σταυροειδείς πωλήσεις μεταξύ αυτών σε επίπεδο τράπεζας αλλά και μελλοντικά σε επίπεδο ομίλου.

Το νέο σχήμα προβλέπει έναν μόνον υποδιοικητή. Για τη θέση αυτή θα προταθεί ο κ. Ιωάννης Πεχλιβανίδης.

Οι γενικοί διευθυντές θα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, και ειδικότερα σε γενικούς διευθυντές Εργασιών και σε γενικούς διευθυντές Διοικητικού και Στήριξης, όλοι προερχόμενοι από τις τάξεις της τράπεζας ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχεια των εργασιών.

Στο επίπεδο των γενικών διευθυντών Εργασιών, από τη συγχώνευση πέντε γενικών διευθύνσεων δημιουργούνται τρεις γενικές διευθύνσεις ως εξής:

* Η Γενική Διεύθυνση Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής (η οποία θα περιλαμβάνει και το Ναυτιλιακό Τμήμα). Γενικός διευθυντής τοποθετείται ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, υπεύθυνος μέχρι σήμερα της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Εργασιών.

* Η Γενική Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής, η οποία περιλαμβάνει τις Διευθύνσεις Δικτύου με τα Καταστήματα και τις Διευθύνσεις Στεγαστικής, Καταναλωτικής και Επαγγελματικής Πίστης. Γενικός διευθυντής τοποθετείται ο κ. Ιωάννης Φίλος, υπεύθυνος μέχρι σήμερα της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου Εσωτερικού.

* Η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χαρτοφυλακίου Ιδιωτών (Private Banking) με γενικό διευθυντή τον κ. Πέτρο Χριστοδούλου. Σημειώνεται ότι η Διαχείριση Διαθεσίμων προβλέπεται να υπαχθεί μελλοντικά στις διοικητικές λειτουργίες της τράπεζας.

Στο επίπεδο των γενικών διευθυντών Διοικητικού θα υπάρχουν επτά Γενικές Διευθύνσεις.

- Η Γενική Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών με γενικό διευθυντή τον κ. Αγησίλαο Καράμπελα.

- Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού με γενικό διευθυντή τον κ. Αβραάμ Τριανταφυλλίδη.

- Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Λειτουργικής Στήριξης με γενικό διευθυντή τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο.

- Η Γενική Διεύθυνση Δραστηριοτήτων Εξωτερικού με γενικό διευθυντή τον κ. Αγι Λεώπουλο.

- Η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης με γενικό διευθυντή τον κ. Παύλο Μυλωνά.

- Η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων με γενικό διευθυντή τον κ. Μιχάλη Οράτη.

- Η Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης με γενικό διευθυντή τον κ. Γεώργιο Πάσχα.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα ζητηθούν από τους νέους γενικούς διευθυντές προτάσεις για την αναδιοργάνωση των τομέων τους οποίους εποπτεύουν.

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση, όσον αφορά στους γενικούς διευθυντές των οποίων η θέση επηρεάζεται αρνητικά από τη διοικητική αναδιοργάνωση, η τράπεζα θα ζητήσει την εποικοδομητική συνεργασία τους για εύλογη μεταβατική περίοδο. Θα καταβληθεί προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν ως σύμβουλοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και, σε κάθε περίπτωση, η τράπεζα θα τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v