Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Έργο για τον όμιλο Glou

Εργο, που αφορά στη διασύνδεση των 32 σημείων παρουσίας του ομίλου Glou, μεταξύ των οποίων οι αποθήκες, τα διοικητικά κτίρια και το διαχειριστικό του κέντρο, ανέλαβε η Space Hellas.

Space Hellas: Έργο για τον όμιλο Glou
Τη μελέτη, το σχεδιασμό, την προμήθεια, την υλοποίηση και τη συντήρηση του νέου δικτύου δεδομένων και φωνής του ομίλου Glou, ανέλαβε η Space Hellas.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η λύση της Space Hellas, αφορά στη διασύνδεση μέσω ενός δικτύου ευρείας περιοχής (WAN) των 32 σημείων παρουσίας του ομίλου Glou, μεταξύ των οποίων οι αποθήκες, τα διοικητικά κτίρια και το διαχειριστικό του κέντρο, καθώς και των 7 σημείων παρουσίας των συνεργατών του (franchisees) σε όλη την Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι του οίκου VanguardMS, ενώ έγινε χρήση της τεχνολογίας Frame Relay μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Forthnet.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η Space Hellas προχώρησε στην ασύρματη δικτύωση με laser των κεντρικών κτιρίων και της αποθήκης του ομίλου, με στόχο την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων με χρήση της τεχνολογίας Free Space Optics.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται, πως ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι του οίκου ΜRV. Το ασύρματο αυτό δίκτυο LAN, συνεπάγεται την αυξημένη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και φωνής καθώς και τη μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους.

Τέλος, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, πως η υλοποίηση της λύσης αυτής διασφαλίζει τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρίας, την άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση μεταξύ στελεχών της εταιρίας καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργίας ενός προηγμένου on-line τιμολογιακού συστήματος.

Παράλληλα, εξασφαλίζεται η δυνατότητα άμεσης κεντρικής ενημέρωσης αναφορικά με το stock της εταιρίας, τη διαχείριση εμπορευμάτων καθώς και τις πωλήσεις ανά κατάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v