Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Αναδιάρθρωση συμμετοχών στη Γαλλία

Την πώληση, μέσω της Lavipharm France Holding, του 65% του μεριδίου που κατείχε στην Γαλλική Separex S.A., στον ιδρυτή και πρώην Διευθυντή της, Δόκτωρ Michel Perrut, και την παράλληλη απόκτηση θυγατρικής της Separex, ανακοίνωσε η Lavipharm.

Lavipharm: Αναδιάρθρωση συμμετοχών στη Γαλλία
Την πώληση, μέσω της Lavipharm France Holding, του 65% του μεριδίου που κατείχε στην Γαλλική Separex S.A., στον ιδρυτή και πρώην Διευθυντή της, Δόκτωρ Michel Perrut, ανακοίνωσε η Lavipharm.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανωτέρω κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της επικέντρωσής της Lavipharm, στον τομέα της Ερευνας και Ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών και καλλυντικών μορφών χορήγησης.

Η Separex είναι εταιρία υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται στον τομέα των Υπερκρίσιμων Υγρών (SPF).

Ταυτόχρονα, με τη συναλλαγή αυτή, η Hitex S.A., εταιρία που δραστηριοποιείται στην εμπορική και βιομηχανική παραγωγή μονάδων μεγάλης κλίμακας εκχύλισης υπερκρίσιμων υγρών και η οποία μέχρι σήμερα ελεγχόταν από την Separex, περιέρχεται εξ’ ολοκλήρου, δηλαδή κατά 100%, στον έλεγχο της Lavipharm France Holding.

Σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση, ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί άλλη μία στρατηγική κίνηση της Lavipharm, η οποία της επιτρέπει να επικεντρωθεί περαιτέρω στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στη Separex να αναπτυχθεί και να επεκταθεί σ’ έναν μεγάλο αριθμό άλλων εφαρμογών των υπερκρίσιμων υγρών, σε τομείς που δεν ήταν μέσα στους στρατηγικούς στόχους επέκτασης της Lavipharm, μεγιστοποιώντας έτσι την κερδοφορία της.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Separex εισέρχεται σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης, στηριζόμενη αφενός μεν στην εμπιστοσύνη των πελατών της εντός και εκτός της βιομηχανίας της υγείας αφετέρου δε στην ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο επιστημονική ομάδα της.

H Lavipharm συνεχίζει να εστιάζει, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στις δραστηριότητές της στο χώρο των φαρμάκων και των καλλυντικών, τομέα στον οποίο κυρίως δραστηριοποιείται και που αναπτύσσει συνεργαζόμενη με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η GlaxoSmithKline.

Οι συνέργειες μεταξύ της Separex, Hitex και της Phasex, εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη στην οποία η Lavipharm έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα στις εφαρμογές των υπερκρίσιμων υγρών σε φάρμακα (συνταγφογραφούμενα και μη), καλλυντικά και προϊόντα υγείας παγκοσμίως, αναδεικνύουν τη Lavipharm ως έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στο χώρο της υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v