Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Διοργάνωση συνεδρίου στην Ουκρανία

Τη διοργάνωση συνεδρίου στο Κίεβο της Ουκρανίας, στα πλαίσια του έργου ”Νομική εκπαίδευση στο Κίεβο και σε επιλεγμένες περιοχές”, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., πραγματοποίησε η European Profiles, μέλος του ομίλου Q&R.

Q&R: Διοργάνωση συνεδρίου στην Ουκρανία
Τη διοργάνωση συνεδρίου στο Κίεβο της Ουκρανίας, για υπουργούς και στελέχη της Ουκρανικής κυβέρνησης, πραγματοποίησε η European Profiles, μέλος του ομίλου Q&R.



Ειδικότερα, το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2004 και είχε θέμα ”Τα Πρότυπα Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης” στα πλαίσια του έργου ”Νομική εκπαίδευση στο Κίεβο και σε επιλεγμένες περιοχές”, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τονίζεται στην ανακοίνωση, πως απώτερος στόχος του συνεδρίου, ήταν η προώθηση των δημοκρατικών προτύπων διακυβέρνησης στην Ουκρανία, καθώς και η εναρμόνιση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Τα σημαντικότερα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν, ήταν μεταξύ άλλων οι επιπτώσεις των νέων προτύπων Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης στην μελλοντική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συμμετοχή και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην διαμόρφωση πολιτικής της Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και το μέλλον της Ευρώπης και, τέλος, η εμπειρία των νεοεισαχθέντων κρατών από την εφαρμογή των προτύπων της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης.

Οι βασικοί ομιλητές, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ήταν ο κ. Δημήτριος Κουλουριανός, Ευρωβουλευτής, ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Π. Κ. Ιωακειμίδης, ο Δρ. Ζαν Κουλακόφσκι, κύριος διαπραγματευτής για την ένταξη της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Σπύρος Παππάς, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κος Γιώργος Κασσιμάτης, υπεύθυνος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ακόμα, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι το συνέδριο παρακολούθησαν οι υφυπουργοί και διευθυντές από 11 υπουργεία, εκπρόσωποι του Ουκρανικού Κοινοβουλίου και της Προεδρικής Διοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι από άλλους 19 δημόσιους φορείς της χώρας.

Το συνέδριο άνοιξε ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ουκρανίας, Μολδαβίας και Λευκορωσίας καθώς και ο Α’ Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v