Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H COSMOTE χορηγός της ΕΟΔ

Ο κορυφαίος για τα ελληνικά δεδομένα εξοπλισμός του Κινητού Κέντρου Τηλεπικοινωνιών και Συντονισμού Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), τον οποίο χορηγεί η COSMOTE, παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

H COSMOTE χορηγός της ΕΟΔ
Ο κορυφαίος για τα ελληνικά δεδομένα εξοπλισμός του Κινητού Κέντρου Τηλεπικοινωνιών και Συντονισμού Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), τον οποίο χορηγεί η COSMOTE, παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Ο εξοπλισμός ενισχύει σημαντικά το έργο και τον ρόλο της ΕΟΔ και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες έρευνας και διάσωσης της ομάδας, διασφαλίζοντας μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στις σχετικές επιχειρήσεις.

Το Κέντρο Τηλεπικοινωνιών και Συντονισμού Επιχειρήσεων της ΕΟΔ παρέχει, μέσω του εξοπλισμού του, τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, διευκολύνει τη συνεργασία των εμπλεκόμενων στις επιχειρήσεις Αρχών, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις ανθρωπιστικές αποστολές που πραγματοποιεί η ΕΟΔ στο εξωτερικό.

Η COSMOTE στηρίζει την ΕΟΔ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας το οποίο περιλαμβάνει σειρά δράσεις για το περιβάλλον, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις πυρόπληκτες περιοχές και στήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε αντίστοιχες δράσεις. Παράλληλα, η στήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα επιχειρησιακής συνέχειας της COSMOTE στο πλαίσιο του οποίου η ΕΟΔ θα παρέχει στις ομάδες απόκρισης έκτακτων συμβάντων της εταιρίας εκπαίδευση για πιστοποιημένη παροχή γνώσεων πρώτων βοηθειών.

Η διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της COSMOTE, κ. Μ.Φατσέα, δήλωσε σχετικά: "Η COSMOTE γνώρισε για πρώτη φορά την ΕΟΔ στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Εκεί διαπίστωσε την πολύτιμη συνεισφορά αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που έχει πολύχρονη εμπειρία και δράση στη χώρα μας και αποδεδειγμένα συντρέχει την Πολιτεία. Η χορηγία του εξοπλισμού από την COSMOTE υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των τηλεπικοινωνιών σε θέματα έρευνας και διάσωσης και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών. Στην COSMOTE πιστεύουμε και επενδύουμε με συνέπεια στην προστιθέμενη αξία που φέρει η κινητή τηλεφωνία στο κοινωνικό σύνολο, στηρίζοντας οργανώσεις όπως η ΕΟΔ".

Ο κ. Α.Σωτηράκης, πρόεδρος της ΕΟΔ δήλωσε: "Η COSMOTE στέκεται δίπλα μας σε ένα έργο εθελοντικό, που δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα χωρίς τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της COSMOTE γιατί πίστεψαν στην ΕΟΔ, γιατί με τρόπο πραγματικά πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα στήριξαν την ομάδα εντάσσοντάς την σε προγράμματα της εταιρίας όπως αυτό της επιχειρησιακής συνέχειας".

Την εκδήλωση ακολούθησε παρουσίαση του εξοπλισμού σε εκπροσώπους των Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v