Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι είπε ο Α. Βγενόπουλος στη MIG Day

Πάνω από 120 θεσμικοί επενδυτές παρακολούθησαν τις εργασίες της "MIG Day" στο Λονδίνο. Το πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο για την Ολυμπιακή. Τι ρώτησαν οι θεσμικοί. Τι είπε ο Α. Βγενόπουλος για στόχους - ΑΜΚ.

Τι είπε ο Α. Βγενόπουλος στη MIG Day
Πάνω από 120 θεσμικοί επενδυτές του εξωτερικού παρακολούθησαν τις εργασίες της "MIG Day" στο Λονδίνο, χθες Τρίτη, γεγονός που σχολιάστηκε ως σημαντική επιτυχία του ομίλου της MIG σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι οι CEOs των εταιριών του ομίλου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε -μέσα από τις παρουσιάσεις- ο πρωταγωνιστικός ρόλος των θυγατρικών του ομίλου στους κλάδους όπου δραστηριοποιούνται είτε από την πρώτη είτε από τη δεύτερη θέση.

Έμφαση δόθηκε στη μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου αλλά και στο γεγονός ότι διαθέτει πολλά hard assets.

Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος κ. Α. Βγενόπουλος σκιαγράφησε τους στόχους της MIG, οι οποίοι επικεντρώνονται σε: α) επενδύσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, μέσω εντοπισμού ευκαιριών στη ΝΑ. Ευρώπη και στο ελληνικό περιβάλλον, β) εξακολούθηση της συσσώρευσης σε άλλους κλάδους ενισχύοντας περισσότερο τη θέση των υπαρχουσών εταιριών του ομίλου και γ) ανάδειξη του κοινωνικού προφίλ της MIG.
 
Ο κ. Βγενόπουλος περιέγραψε και τους τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής της MIG: η διατήρηση υψηλής ποιότητας εταιριών με ισχυρές ταμειακές ροές και η ηγετική θέση, ευκαιρίες γεωγραφικής και κλαδικής διαφοροποίησης, διατήρηση της ισχυρής ρευστότητας και επιτάχυνση της ανάπτυξης συνεργιών ανάμεσα στις εταιρίες του ομίλου.

Στο σκέλος των ερωταπαντήσεων, ο κ. Βγενόπουλος ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τη νέα αύξηση κεφαλαίου των 5 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι το σχέδιο παραμένει και ότι θα έχει σημειώσει αξισημείωτη πρόοδο προς το τέλος του καλοκαιριού - αρχές του τετάρτου τριμήνου.

Σε ό,τι αφορά τη Vivartia και την απόφαση να χωριστεί αυτή σε τέσσερις διαφορετικές εταιρίες, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι αυτή η στρατηγική θα επιτρέψει τη μέγιστη ευελιξία για κάθε διαφορετικό κλάδο, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση για διάθεση ποσοστού σε καμία από αυτές τις εταιρίες στο άμεσο μέλλον. 

--- Οι επιχειρηματικοί στόχοι για την Ολυμπιακή

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης οι επιχειρηματικοί στόχοι της MIG για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σιμυγδαλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Pantheon Airways. Τα σημαντικότερα σημεία, όπως αναφέρει στο πρωινό της report (13/5) η Alpha Finance, ήταν τα εξής:

Ι) Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας:
α) Η MIG θα καταβάλει 107εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία των Ολυμπιακών Αερογραμμών.
β) Η MIG θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει επιπλέον πρόσθετα στοιχεία αν θελήσει.
γ) Τα στοιχεία του ενεργητικού που αποκτήθηκαν θα μεταφερθούν 100% στη MIG από την 1η Οκτωβρίου 2009.

II) Θετικά θα επιδράσουν σύμφωνα με το Δ.Σ. τα ακόλουθα:
α) Ισχυρό εμπορικό σήμα.
β) Οι συνέργιες εντός του ομίλου.
γ) Η σταθερή θέση στην αγορά.
δ) Η συγκράτηση του κόστους που μπορεί να διαμορφωθεί σχετικά εύκολα.
ε) Η νέα Ολυμπιακή που δεν έχει υποχρεώσεις.

IΙΙ) Στρατηγική:
α) Να καθιερωθεί η Ολυμπιακή ως αξιόπιστη αερομεταφορέας.
β) Βελτίωση της απόδοσης και της διαχείρισης των εσόδων.
γ) Χρονοδιάγραμμα και βελτιστοποίηση δικτύου.
δ) Βελτιστοποίηση κόστους.
ε) Hedging καυσίμων.
στ) Αξιοποίηση τεχνικής βάσης. 
  
* Η παρουσίαση της MIG δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v