Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζήτηση του ΣΕΔ με ιθύνοντες της Intracom

Τον σκοπό του ομολογιακού δανείου που προτίθεται να συνάψει η Intracom, το ύψος του δανείου, αλλά και τους λόγους που θα είναι μετατρέψιμο με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων συζήτησε ο ΣΕΔ με τον αντιπρόεδρο της Intracom κ. Δημ. Κλώνη.

Συζήτηση του ΣΕΔ με ιθύνοντες της Intracom
Στα 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το ομολογιακό δάνειο της Intracom, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΣΕΔ για το περιεχόμενο συζήτησης του προέδρου του Συνδέσμου, Χαρ. Εγγλέζου, με τον αντιπρόεδρο της Intracom κ. Δημ. Κλώνη στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρίας (5 Απριλίου).

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΕΔ, όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης της Intracom υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, εκτός από το επίμαχο θέμα Νο 5, που αναφερόταν στην έκδοση ομολογιακού δανείου, η συζήτηση του οποίου λόγω έλλειψης της σχετικής απαρτίας αναβλήθηκε για την επαναληπτική γενική συνέλευση, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της εταιρίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΔ ζήτησε από το προεδρείο της γενικής συνέλευσης να υπάρξει ενημέρωση των μετόχων για τη σκοπιμότητα και τους όρους του δανείου, πριν από την επαναληπτική γενική συνέλευση και ο πρόεδρος της συνέλευσης και αντιπρόεδρος της εταιρίας, κ. Δημ Κλώνης, πρότεινε σε όσους μετόχους επιθυμούν να παραμείνουν μετά το πέρας της συνέλευσης για να τους ενημερώσει σχετικά.

Η θέση την οποία εξέφρασε ο κ. Κλώνης, ενώπιον αρκετών μετόχων μετά τη λήξη της συνέλευσης, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΔ, είναι η εξής:

”Η Intracom ζητά το ομολογιακό δάνειο ώστε να επιτύχει καλύτερη διάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων, οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί δραστικά.

Το ύψος του δανείου θα είναι περίπου στο 1/3 των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας, δηλαδή γύρω στα 100 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία ζητά από τη γενική συνέλευση εξουσιοδότηση ώστε το δάνειο να δύναται να είναι μετατρέψιμο με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων, γιατί έτσι θα μπορέσει να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους, προς το συμφέρον της εταιρίας και κατ’ επέκταση των μετόχων της.

Ο πρόεδρος της Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης, δεν έχει μειώσει ούτε κατ’ ελάχιστον τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, πράγμα που σημαίνει ότι πρώτος εκείνος πιστεύει στην προοπτική και στο μέλλον της εταιρίας”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, στη γενική συνέλευση παρευρέθησαν αρκετά μέλη του Μετοχικού Ακτιβισμού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει ότι το πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην ελληνική επενδυτική κοινότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΕΔ, στη γενική συνέλευση της Intracom συμμετείχαν και θεσμικοί επενδυτές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δηλώνει ότι αποδέχεται, τις εξηγήσεις του αντιπροέδρου της Intracom και δεν έχει κανένα λόγο να μην πιστεύει τα λεγόμενά του.

”Θα είμαστε παρόντες και στην επαναληπτική Γεν. Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία θα γίνει λεπτομερής συζήτηση για τους όρους του δανείου και εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούμε αναλυτικά επί του συγκεκριμένου θέματος”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v