Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Neurosoft: Με το "δεξί" στο AIM του Μιλάνου

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 άρχισε στην αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας Νeurosoft. Κάλυψη της έκδοσης κατά 3,2 φορές. Άνοδος 12% στην πρώτη συνεδρίαση.

Neurosoft: Με το δεξί στο AIM του Μιλάνου
Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 άρχισε στην αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας Νeurosoft. Ενδεικτικό του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον τίτλο είναι τόσο η κάλυψη της έκδοσης κατά 3,2 φορές όσο και η άνοδος 12% στην πρώτη συνεδρίαση.

Η ελληνική εταιρία πληροφορικής είναι η πρώτη που εισάγεται στη συγκεκριμένη αγορά του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου, η οποία έχει εξαγοραστεί από την αντίστοιχη αγορά ΑΙΜ του Βρετανικού Χρηματιστηρίου. Σύμβουλος και ανάδοχος της έκδοσης είναι η Ιταλική Τράπεζα Μediobanca και Nominated Adviser (Nomad) η Banca Αkros.

Η έκδοση ύψους 7,6 εκατ. ευρώ απευθύνθηκε αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές και είχε ιδιαίτερη αποδοχή δεδομένου ότι καλύφτηκε κατά 3,2 φορές. Θερμή ήταν και υποδοχή που επιφύλαξαν οι επενδυτές στη μετοχή της Neurosoft καθώς κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, στις 8 Μαΐου, έκλεισε στα 8,47 ευρώ καταγράφοντας άνοδο κατά 12%.

Η εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου πραγματοποιήθηκε με αύξηση κεφαλαίου κατά 20%, με παραίτηση των παλαιών μετόχων υπέρ των θεσμικών και των στρατηγικών επενδυτών. Στην περίπτωση αυτή σύμφωνα με τον κανονισμό του Ιταλικού Χρηματιστηρίου αποκλειόταν η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Το ΑΙΜ του Μιλάνου με την ευκαιρία της εισαγωγής των μετοχών της Νeurosoft διοργάνωσε σχετική εκδήλωση στην οποία παρέστησαν ανώτερα στελέχη της Νeurosoft, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ και ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου κ. Μassimo Capuano.

Η Neurosoft ιδρύθηκε το 1994 και δραστηριοποιείται κυρίως σε τρείς τομείς προσφέροντας λύσεις πληροφορικής: α) Στον αθλητικό στοιχηματισμό και στην ανάλυση τυχερών παιχνιδιών. β)Στον τομέα business intelligence. γ) Στον τραπεζικό τομέα με core factoring systems.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v