Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: Απομείωση 15,8 εκ. € από πυρκαγιά στη Νιγηρία

Σε απομείωση αξίας πάγιων στοιχείων συνολικού ύψους 15,8 εκατ. ευρώ προχώρησε η Coca Cola 3Ε λόγω των σημαντικών ζημιών που υπέστη το εργοστάσιο τής κατά 66% θυγατρικής της Nigerian Bottling Company.

3E: Απομείωση 15,8 εκ. € από πυρκαγιά στη Νιγηρία
Σε απομείωση αξίας πάγιων στοιχείων συνολικού ύψους 15,8 εκατ. ευρώ προχώρησε η Coca Cola 3Ε λόγω των σημαντικών ζημιών που υπέστη το εργοστάσιο τής κατά 66% θυγατρικής της Nigerian Bottling Company.

Ειδικότερα, στις 19 Δεκεμβρίου του 2008, το εργοστάσιο παραγωγής στην πόλη Benin της Νιγηρίας, ιδιοκτησία της εταιρίας Nigerian Bottling Company Plc., στην οποία η Coca Cola 3Ε μετέχει με μερίδιο 66%, υπέστη σημαντικές ζημιές από πυρκαγιά.

Έναντι των εν λόγω ζημιών, τον Δεκέμβριο του 2008 καταλογίστηκε απομείωση αξίας ορισμένων στοιχείων ενεργητικού η οποία ανήλθε σε συνολικό ποσό ύψους 15,8 εκατ. ευρώ. Για τη ζημιά εισπράχτηκαν από τις ασφαλιστικές κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2009, 5,2 εκατ. ευρώ ως προσωρινή πληρωμή.

Η Coca Cola 3Ε στοχεύει φέτος σε μείωση του λειτουργικού κόστους κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, μέσω των πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης που αναλαμβάνονται σε διάφορες χώρες επιδιώκει τη βελτίωση της αποδοτικότητας σε επίπεδο υποδομών.

Σε αυτές τις πρωτοβουλίες περιλαμβάνοται η υπεργολαβία των μεταφορικών και άλλων υπηρεσιών υποστήριξης, παράλληλα με την ενοποίηση της παραγωγικής και αποθηκευτικής της υποδομής.

Η Coca Cola 3Ε αναμένει εφάπαξ προ φόρων δαπάνες της τάξεως περίπου των 30 εκατ. ευρώ από τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης, που ανέλαβε το 2009. Το συνολικό όφελος των εν λόγω πρωτοβουλιών αναμένεται να κυμανθεί από 15 έως 20 εκατ. ευρώ κατά το τρέχον έτος και περίπου στα 25 - 30 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Οι δαπάνες αναδιάρθρωσης, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2009 ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ προ φόρων και αφορούν κυρίως στις εταιρίες του ομίλου στην Αυστρία (3,9 εκατ. ευρώ), στην Ιταλία -συμπεριλαμβανομένης της Socib SpA- (3,1 εκατ. ευρώ), στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2009, η Coca Cola 3Ε αποπλήρωσε το τριετές ομολογιακό δάνειο ύψους 350 εκατ. ευρώ, συμβάλλοντας κατά ένα μεγάλο μέρος στη μείωση των χρηματικών διαθεσίμων και του βραχυπρόθεσμου δανεισμού εν συγκρίσει με την 31η Δεκεμβρίου του 2008.

Η αποπληρωμή του παραπάνω ομολόγου πραγματοποιήθηκε μέσω της έκδοσης πενταετούς ομολόγου αξίας 500 εκατ. ευρώ η οποία ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2008.

Μείωσε κατά 61,15% τις αγορές από τη Frigoglass στο α΄ τρίμηνο

Μειωμένες κατά 61,15% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008 ήταν οι αγορές σε ψυγεία, πρώτες ύλες και εμπορευματοκιβώτια που πραγματοποίησε ο όμιλος Coca Cola 3E από τη Frigoglass και τις θυγατρικές της το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Συγκεκριμένα η Coca Cola 3E πραγματοποίησε το πρώτο τρίμηνο του 2009 αγορές αξίας 14,1 εκατ. ευρώ οι οποίες είναι χαμηλότερες κατά 22,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο πριν, ενώ έκανε συντηρήσεις και λοιπά άλλα έξοδα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (0,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v