Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αναβάθμιση προοπτικών από την S&P

Σε ”θετικές” από ”σταθερές” αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης τις προοπτικές της EFG Eurobank, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας στο BBB+/A2.

Eurobank: Αναβάθμιση προοπτικών από την S&P
Σε ”θετικές” (”positive”) από ”σταθερές” (”stable”) αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης τις προοπτικές της EFG Eurobank, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας στο BBB+/A2.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του πρακτορείου, η κίνηση ήλθε ως αποτέλεσμα της σταθερής και ισχυρής πορείας της Eurobank σε λειτουργικό επίπεδο, αλλά και σε ό,τι αφορά το χρηματοοικονομικό προφίλ της εταιρίας που είναι διαρκώς καλύτερο από αυτό των εγχώριων ανταγωνιστών της.



Ακόμα, το πρακτορείο αξιολόγησης S&P εκτιμά πως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της EFG Eurobank θα διατηρηθεί υποστηριζόμενο από την πλατφόρμα πληροφορικής της τράπεζας, την προχωρημένη εσωτερική δομή και τη βελτιωμένη εικόνα σε ό,τι αφορά το κόστος.

Οι βασικοί παράγοντες που συνυπολογίζονται ώστε να ”δημιουργηθεί” μια αξιολόγηση συνηγορούν στο ότι η Eurobank θα συνεχίσει τις καλές επιδόσεις και την πρόοδο σε επίπεδο θεμελιωδών μεγεθών.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v