Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος Σαράντη: Εκτιμήσεις για αύξηση τζίρου 28%

Αύξηση του ενοποιημένου τζίρου κατά 28% ”βλέπει” η Σαράντης για το 2002, υπό την προυπόθεση ότι θα πετύχει την αποτελεσματική λειτουργία της πολωνικής Pack Plast, αναφέρει στο ημερήσιο σχόλιό της η Ωμέγα Χρηματιστηριακή.

Ομιλος Σαράντη: Εκτιμήσεις για αύξηση τζίρου 28%
Αύξηση της τάξης του 28% εκτιμά ότι θα παρουσιάσει ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σαράντης για το 2002 (237 εκατ. ευρώ), υπό την προυπόθεση ότι θα πετύχει την αποτελεσματική λειτουργία της πολωνικής Pack Plast (παραγωγή foil αλουμινίου), της οποίας έχει εξαγοράσει το 70% του μετοχικού της κεφαλαίου, επισημαίνει στο σημερινό της σχόλιο η Ωμέγα Χρηματιστηριακή.

Οι πωλήσεις της πολωνικής εταιρίας το 2001 ανήλθαν σε 35,2 εκατ. ευρώ, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα της ”τελευταίας γραμμής”.

Σύμφωνα με την Ωμέγα, η αναδιοργάνωση της Pack Plast θα οδηγήσει στην βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου, ο οποίος για το 2002 προσδοκά αύξηση πωλήσεων κατά 5% στην εγχώρια αγορά και 30% στο εξωτερικό, ενώ στόχο αποτελεί η ανάδειξη του σε βασικό εμπορικό και βιομηχανικό όμιλο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σημειώνεται, ότι η παραγωγή αλουμινοχάρτου συμβάλει κατά 1,7% στις συνολικές πωλήσεις του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v