Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: ”Κανονικά θα διατεθούν οι δωρεάν μετοχές”

”Κανονικά θα διατεθούν οι δωρεάν μετοχές στους δικαιούχους μετόχους”, δήλωσε στο euro2day.gr υψηλά ιστάμενο στέλεχος του κυβερνητικού επιτελείου. ”Στην περίπτωση που λείπουν οι απαιτούμενες μετοχές, αυτές θα βρεθούν”, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

ΟΠΑΠ: ”Κανονικά θα διατεθούν οι δωρεάν μετοχές”
”Κανονικά θα διατεθούν οι δωρεάν μετοχές στους δικαιούχους μετόχους”, δήλωσε στο euro2day.gr υψηλά ιστάμενο στέλεχος του κυβερνητικού επιτελείου.

”Στην περίπτωση που λείπουν οι απαιτούμενες μετοχές, αυτές θα βρεθούν”, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ”Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, σύμφωνα με το οποίο ο ΟΠΑΠ δεν έχει πιστώσει (ακόμη) τις 1,1 εκατ. δωρεάν μετοχές στους δικαιούχους μετόχους.

Αναφερόταν, μάλιστα, πως στην περίπτωση κατά την οποία το ελληνικό Δημόσιο προχωρήσει στη διάθεση των δωρεάν μετοχών, το ποσοστό του, το οποίο τώρα ανέρχεται στο 51,150%, θα κατέλθει κάτω του 50%.

Δικαιούχοι στις δωρεάν μετοχές (1/10) είναι οι μέτοχοι που συμμετείχαν στη δημόσια εγγραφή του Ιουλίου 2003 για τη διάθεση του τρίτου πακέτου μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο και διακράτησαν τις μετοχές τους για διάστημα 6 μηνών.

Ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου 2004 ότι δικαιούχοι του κινήτρου είναι οι κάτοχοι μετοχών με τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 15ης Ιανουαρίου 2004, με δεδομένο ότι η καταχώρηση των Μετοχών της Δημόσιας Εγγραφής και της Ιδιωτικής Τοποθέτησης στο Κ.Α.Α. ήταν η 16/7/03.

Σημειώνεται ότι ο ανώτερος συνολικός αριθμός δωρεάν μετοχών που μπορούν να δοθούν ανά επενδυτή ανέρχεται στα 200 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v